Рецепт Аджика з яблуками і помідорами на зиму фото

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Фрукти, Яблука, Помідор, Гострий перець, Болгарський перець, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, Романтична вечеря, Святковий обід
Заготовки, Соуси, Консервація, До м'яса

Щоб урізноманітнити смак звичної аджики, багато господинь додають різні нові інгредієнти, які роблять смак соусу більш яскравим і незвичайним. Мені подобається варіант з яблуками, пропоную його вам.

Аджику можна готувати двома способами - сиру (з додаванням оцту) і варену, яка готується без оцту, але термічно обробляється, в наслідок чого може зберігатися дуже довго. Важливий нюанс - при приготуванні вареної аджики часник і гострий перець слід додавати в самому кінці, коли інші інгредієнти вже готові, щоб в процесі термообробки вони не втратили свої властивості. Мій рецепт, як приготувати аджику з яблуками на зиму, як раз відноситься до варених типу. Аджика виходить в міру гострої, з яскравою яблучної ноткою. З усіх видів аджики, які я робила в цьому році, ця мені подобається, напевно, більше всіх. Спробуйте і ви!

  • Помідори - 1 кілограм
  • Яблука - 400 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець гострий - 1 штука
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука я використовую кисло-солодкі, найбільш в цьому соусі мені подобається сорт «Білий налив».
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 2
Яблука поріжте на часточки, видаливши серцевину, помідори поріжте навпіл. Болгарський перець очистіть від насіння і розріжте навпіл.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 3
Пропустіть всі підготовлені овочі через м'ясорубку.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 4
Додайте сіль, цукор і соняшникову олію, перелийте масу в сотейник і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 5
Зніміть соус з вогню, видавіть до нього через прес часник і гострий перець. Гарненько перемішайте.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 6
Соус готовий. Його вже можна подавати до м'ясних і рибних страв. А можна закатати на зиму. Просто складіть аджику в чисті стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Аджику можна зберігати в погребі чи коморі всю зиму.

Схожі рецепти