Аджика з яблуками і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити смак звичної аджики, багато господинь додають різні нові інгредієнти, які роблять смак соусу більш яскравим і незвичайним. Мені подобається варіант з яблуками, пропоную його вам.
Аджику можна готувати двома способами - сиру (з додаванням оцту) і варену, яка готується без оцту, але термічно обробляється, в наслідок чого може зберігатися дуже довго. Важливий нюанс - при приготуванні вареної аджики часник і гострий перець слід додавати в самому кінці, коли інші інгредієнти вже готові, щоб в процесі термообробки вони не втратили свої властивості. Мій рецепт, як приготувати аджику з яблуками на зиму, як раз відноситься до варених типу. Аджика виходить в міру гострої, з яскравою яблучної ноткою. З усіх видів аджики, які я робила в цьому році, ця мені подобається, напевно, більше всіх. Спробуйте і ви!
- Помідори - 1 кілограм
- Яблука - 400 грам
- Перець болгарський - 300 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець гострий - 1 штука
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка