Рецепт Аджика з яблуками і помідорами на зиму фото

Аджика з яблуками і помідорами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Помідор , Гострий перець , Болгарський перець , Часник
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря , Романтична вечеря , Святковий обід
Заготовки , Соуси , Консервація , Для птахів , До м'яса
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб урізноманітнити смак звичної аджики, багато господинь додають різні нові інгредієнти, які роблять смак соусу більш яскравим і незвичайним. Мені подобається варіант з яблуками, пропоную його вам.

Опис приготування:

Аджику можна готувати двома способами - сиру (з додаванням оцту) і варену, яка готується без оцту, але термічно обробляється, в наслідок чого може зберігатися дуже довго. Важливий нюанс - при приготуванні вареної аджики часник і гострий перець слід додавати в самому кінці, коли інші інгредієнти вже готові, щоб в процесі термообробки вони не втратили свої властивості. Мій рецепт, як приготувати аджику з яблуками на зиму, як раз відноситься до варених типу. Аджика виходить в міру гострої, з яскравою яблучної ноткою. З усіх видів аджики, які я робила в цьому році, ця мені подобається, напевно, більше всіх. Спробуйте і ви!

  • Помідори - 1 кілограм
  • Яблука - 400 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець гострий - 1 штука
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука я використовую кисло-солодкі, найбільш в цьому соусі мені подобається сорт «Білий налив».
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 2
Яблука поріжте на часточки, видаливши серцевину, помідори поріжте навпіл. Болгарський перець очистіть від насіння і розріжте навпіл.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 3
Пропустіть всі підготовлені овочі через м'ясорубку.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 4
Додайте сіль, цукор і соняшникову олію, перелийте масу в сотейник і варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 5
Зніміть соус з вогню, видавіть до нього через прес часник і гострий перець. Гарненько перемішайте.
аджика з яблуками і помідорами на зиму - фото крок 6
Соус готовий. Його вже можна подавати до м'ясних і рибних страв. А можна закатати на зиму. Просто складіть аджику в чисті стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Аджику можна зберігати в погребі чи коморі всю зиму.

Схожі рецепти