Рецепт Зрази по-польськи фото

Зрази по-польськи
(покроковий рецепт з фото)

Польська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Гриби , Шинка , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Гарячі страви , Зрази
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

Взагалі, зрази готують і в Україні, і в Росії, і в Литві, і в Білорусії… Ось і поляки теж знають толк в цій страві, як виявилося! Із задоволенням поділюся класичним рецептом зраз по-польськи!

Опис приготування:

Такі зрази по-польськи в домашніх умовах готуються, взагалі-то, по тому же принципу, що і звичайні зрази, ось тільки для тесту беремо побільше борошна. Польські зрази виходять з жорсткою скоринкою, яка, втім, легко окупається дуже ситної і соковитою начинкою. Та й ліпляться вони набагато простіше за рахунок все тієї ж муки, так що мінусів я в цьому рецепті приготування зраз по-польськи не бачу. Тому і рекомендую спробувати!

  • Картопля - 2 кілограма
  • Шинка - 400 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Спеції - За смаком
зрази по-польськи - фото крок 1
1. Картоплю відварюємо, перетираємо в пюре або трьом на тертці. Додамо яєчні жовтки, сіль, спеції, перемішаємо. Поступово всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо.
зрази по-польськи - фото крок 2
2. Займемося поки що начинкою, а тісто залишимо осторонь. Дрібно ріжемо цибулю, гриби і шинку, і обсмажити все разом на рослинному маслі. Трохи солимо і залишимо остигати.
зрази по-польськи - фото крок 3
3. Тепер тісто ділимо на рівні частини, розгортаємо коржики, по центру викладаємо начинку, і загортаємо краю. Ліпимо такі собі котлети, начинка не повинна вилазити!
зрази по-польськи - фото крок 4
4. Обсмажити на рослинному або вершковому маслі. Смачного!

Схожі рецепти