Зрази по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі, зрази готують і в Україні, і в Росії, і в Литві, і в Білорусії… Ось і поляки теж знають толк в цій страві, як виявилося! Із задоволенням поділюся класичним рецептом зраз по-польськи!
Такі зрази по-польськи в домашніх умовах готуються, взагалі-то, по тому же принципу, що і звичайні зрази, ось тільки для тесту беремо побільше борошна. Польські зрази виходять з жорсткою скоринкою, яка, втім, легко окупається дуже ситної і соковитою начинкою. Та й ліпляться вони набагато простіше за рахунок все тієї ж муки, так що мінусів я в цьому рецепті приготування зраз по-польськи не бачу. Тому і рекомендую спробувати!
- Картопля - 2 кілограма
- Шинка - 400 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
1. Картоплю відварюємо, перетираємо в пюре або трьом на тертці. Додамо яєчні жовтки, сіль, спеції, перемішаємо. Поступово всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо.
2. Займемося поки що начинкою, а тісто залишимо осторонь. Дрібно ріжемо цибулю, гриби і шинку, і обсмажити все разом на рослинному маслі. Трохи солимо і залишимо остигати.
3. Тепер тісто ділимо на рівні частини, розгортаємо коржики, по центру викладаємо начинку, і загортаємо краю. Ліпимо такі собі котлети, начинка не повинна вилазити!
4. Обсмажити на рослинному або вершковому маслі. Смачного!