«зимовий» квасолевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля часто кладу в борщ, люблю готувати суп з спаржевої квасолі. На вулиці вже холодно, тому знайшов рецепт, як приготувати насичений і поживний «Зиязикай» квасолевий суп.
Квасоля відмінно замінять м'ясо, вона дає приємний смак і хороший навар, тому частенько замість м'яса в борщ кладуть квасолю, особливо вегани. Можна використовувати не тільки білу квасолю, а кольорову або консервовану з банки. Страви з квасолею багаті на білки і клітковину, саме тому нею часто замінюють м'ясо.
- Біла квасоля - 450 грам
- Бекон - 140 грам
- Цибулина - 1 штука
- Селера - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Бульйон - 6 склянок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 1 штука
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - За смаком
2. Додайте до бекону морква, селера, цибуля, зменшіть вогонь і готуйте все близько 15 хвилин. Додайте пропущені через прес часник і готуйте пару хвилин.
4. Залийте все вміст бульйоном, доведіть до кипіння і варіть все на слабкому вогні близько 1 годину.
6. Занурювальним блендером кілька разів подрібніть вміст, якщо хочете залишити великі шматочки або повністю зробіть з супу пюре, приправити сіллю.