Зимовий квасолевий суп з ковбасками
(покроковий рецепт з фото)
Насичений і поживний, такий суп зігріває зсередини і просто незамінний в морозний день! квасоля, овочі, копчені ковбаски і томати - з таким супом і другого не треба!
Квасоля для цього супу відварюється окремо, з овочами. Має сенс зварити відразу побільше і надлишки заморозити. Така квасоля дуже смачна в гарнірах або салатах, набагато смачніше консервованої.
- Квасоля біла - 200 грам (вага сухої квасолі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (побільше)
- Морква - 1 штука
- Селера кореневої - 100 грам
- Селера черешкова - 2 штуки
- Кабачок - 1 штука (невеликий)
- Шпинат - 1 пучок
- Томати у власному соку - 350 грам
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Ковбаски мисливські - 3-4 штук
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Кейбер - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
Білу квасолю промийте і залийте холодною водою години на чотири. Потім поставте варити у свіжій воді, додавши цибулину, часник і стебло селери. Варіть після закипання на слабкому вогні. НЕ солі.
Злийте квасоля, зберігши відвар, видаліть овочі і залиште готову квасолю остигати.
На оливковій олії в каструлі з товстим дном злегка обсмажте нашатковану цибулю.
Потім додайте моркву кубиками, так само злегка обсмажте. Додайте нарізаний кореневої селера і обсмажте ще пару хвилин.
Додайте стебловий селера.
Прогрійте пару хвилин і залийте відваром квасолі і бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
Додайте в суп кабачок, нарізаний полукружкамі і мисливські ковбаски, порізані кружальцями. Варіть 3-4 хвилини.
Викладіть в суп подрібнені томати у власному соку і порубаний шпинат. Додати сіль за смаком, додайте прянощі і дрібку цукру. Доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин і зніміть з вогню.
Дайте настоятися під кришкою хвилин 15 і сервірують суп гарячим.