Журавлинний джем
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний журавлинний джем - ідеальний десерт для сімейного чаювання. Його подають з солодкою або несолодкої випічкою, печивом, підсмаженим хлібом, грінками і т.Д. При бажанні джем можна закрити на зиму.
Джем з журавлини вийде густим, якщо ви приготуєте його з додаванням яблука. Яблучний пектин згустилися рідку складову ласощі і у вас вийде чудовий десерт, який буде триматися на бутерброді, Tosti, печиво. Ви можете замінити яблуко грушею або сливами, але тільки сорти "угорка" - вони не кислі на смак і в них багато пектину.
- Журавлина - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1/4 штуки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Журавлину промийте, видаліть зайвий сміття і отпюріруйте занурювальним блендером або в чаші подрібнювача.
Викладіть отпюрірованную ягідну масу в сотейник або ківш з антипригарним покриттям. Всипте цукровий пісок і перемішайте.
Яблуко будь-якого сорту очистіть від шкірки і промийте, наріжте м'якоть шматочками прямо в ємність з ягідної масою. Держак яблука видаліть. Акуратно перемішайте і помістіть ємність на плиту.
Увімкніть помірний нагрів і млоїте вміст ковша до тих пір, поки яблучна нарізка не стане м'якою. Обов'язково накривайте ємність кришкою, так як джем почне булькати і бризки будуть всюди.
Вимкніть нагрів і отпюріруйте джем за допомогою преса для відвареної картоплі. Якщо хочете отримати більш повітряну текстуру, то подрібніть десерт за допомогою погружного блендера. Не хвилюйтесь, якщо десерт здасться вам занадто рідким - він загусне після охолодження.
Викладіть журавлинний джем в креманки або піали, подайте до столу охолодженим.