Заурма (домашній рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Частенько хочеться перекусити на вулиці в точках з ароматною і швидкою їжею? Набагато безпечніше і смачніше побалувати себе вдома. Ви не тільки впевнені в якості продуктів, але і можете експериментувати.
Покажу один з найпростіших варіантів, як приготувати "шаурму" домашній рецепт гарний тим, що в начинку можна використовувати як м'ясо, так і курку, будь-які овочі, а також улюблений соус. Якщо під рукою немає лаваша, можна самостійно спекти тонкі прісні коржі.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком (часник, паприка, перець, мускатний горіх)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сметана або йогурт - 100 грам
- Лаваш - 2 штуки
- Овочі - За смаком
1. Для приготування соусу з'єднайте пропущений через прес часник, сік лимона, спеції за смаком. Додайте сметану, майонез або грецький йогурт. Якщо є тахини, додайте пару ложок, буде дуже здорово. Ретельно перемішайте.
2. Вимийте і висушіть курячу грудку. Натріть з усіх боків сіллю і спеціями. Її можна обсмажити або запекти в духовці.
3. Готову курочку трохи остудіть і наріжте середніми шматочками.
4. Використовувати можна абсолютно будь-які овочі, які вам до душі. В даному випадку використовується маринована капуста.
5. Кожен лаваш розріжте навпіл. Змастіть соусом, викладіть курку і капусту. Акуратно загорніть. При бажанні підсмажте трохи на сухій сковороді.
Смачного!
Смачного!