Юшка з Зубатка
(покроковий рецепт з фото)
У зубатки ніжне, м'яке, жирне м'ясо. Чого тільки з цією рибою не роблять - і котлети, і відварюють, і в клярі смажать. Ми ж приготуємо з зубатки вуха.
Ця страва стане прекрасним подарунком для любителів морської кухні. Насичений рибний суп (вуха все ж вариться на багатті, але це лише моє переконання). До нього відмінно підійде зелень в кінці варіння і чарочка вогненної води на початку поїдання. А щоб не помилитися при готуванні, скористайтеся моїм рецептом юшки з зубатки.
- Зубатка - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Геркулес - 1 Ст. Ложка (можна замінити пшоном.)
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Зубатку нарізати шматочками, опустити в киплячу воду. Проварити 20 хвилин.
Картоплю почистити, нарізати кубиками.
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
Морква вимити, почистити, нарізати кружечками.
Зубатку вийняти, витягти всі кістки. Бульйон необхідно процідити, покласти назад рибу. Поставити все на вогонь. Як закипить додати підготовлені овочі і геркулес. Покласти сіль, перець, лавровий лист і дати прокипіти 10 хвилин.
Дати трохи настоятися. Розлити по тарілках. Смачного!