Юшка прозора
(покроковий рецепт з фото)
Вуха - чудове, ароматне і смачне першу страву, яке особливо цінують любителі риби. Як зварити юшку, щоб вона була прозорою, я опишу в своєму рецепті.
У більшості рецептів приготування юшки послідовність така: в каструлю кладуть нарізану цибулю, картопля і морква. Варять овочі майже до готовності, а після додають рибу і вже варять юшку з нею. У такому варіанті вся піна від риби залишається в каструлі і вуха вже ніяк не стане прозорою. Але якщо ви приготуєте це блюдо за моїм рецептом, то отримаєте прозорий, як сльоза бульйон, а отже і таку ж юшку. Рибу для юшки беріть за смаком і наявності на прилавках. Звичайно, якщо ви не рибалка.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Кріп - 10 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У скумбрії обріжте голову, плавники. Рибу випатрати, видаліть чорну плівку в черевці. Після добре промийте.
Поріжте скумбрію на шматочки.
Викладіть в каструлю і залийте свіжою водою.
Доведіть до кипіння, вогонь збавте до мінімального і зніміть піну. Варіть скумбрію 20-25 хвилин.
Готову рибу дістаньте з каструлі і перекладіть в тарілку. Штам Бульйон. Він виходить абсолютно прозорим.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Додайте в проціджений бульйон.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Я припустили овочі в сковороді з рафінованим соняшниковою олією протягом 7-8 хвилин. Але можна цього не робити. А просто додати моркву і цибулю в юшку.
Додайте в каструлю лавровий лист, сіль, перець. Варіть до готовності овочів. В кінці додайте в юшку нарізаний кріп.
Прозора вуха готова. Смачного!