Яйця на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо для сніданку - яйця, запечені в авокадо. Щоб вони помістилися в скибочках плода, найкраще використовувати перепелині яйця, додаючи смак страви різними спеціями і прянощами.
Відмінний ПП-сніданок, який не додасть вам зайвих кілограмів на талії, але наситить вас до обіду - запечені яйця в авокадо. Ви можете подавати таке блюдо з будь-яким соусом, навіть з кетчупом - від цього його смак тільки виграє. Готується воно не довго, буквально 10 хвилин, якщо ви заздалегідь розігріли духовку. У мікрохвильовці страва не готуйте - доведеться відмивати техніку всередині!
- Авокадо - 1 штука
- Перепелині яйця - 2-4 штук
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 2 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Виберіть якісний плід авокадо зі злегка м'якуватої текстурою. При натисканні плід не повинен пружинити, а повинен злегка продавлюватися. При цьому на шкірці не повинно бути темних плям. Розріжте його вертикально навпіл і перейдіть половини в руках, вони легко відокремляться один від одного. Чайною ложкою видаліть кісточку, не пошкоджуючи м'якоть авокадо. Викладіть обидві половинку в форму для запікання.
Акуратно вбийте в кожне поглиблення плода по перепелиному яйцю. Якщо авокадо велике, то по два яйця. Використовуючи курячі яйця, спочатку розбийте їх в піалу або креманку, потім акуратно ложкою викладіть в авокадо жовток і зовсім трохи білка. Все куряче яйце відразу в половинку плоду розламувати - воно витече в форму.
Посоліть і поперчіть блюдо. Не використовуйте великі сушені прянощі, так як вони підгорять при запіканні. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Помістіть блюдо в духовку і запечіть 10-12 хвилин до готовності яєць. Вимкніть духовку і акуратно витягніть форму з техніки. Дайте половинкам авокадо злегка охолонути.
Викладіть їх на тарілку і подайте до столу теплими, не забуваючи заварити смачний і ароматний чай або кава.