Рецепт Виснажений фото

Виснажений
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На природу , Корисний обід , Легка вечеря , На сніданок , Ситний сніданок , Швидкий сніданок
Випічка
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Чалпак - це невеликі тонкі узбецькі коржики з зеленню та іншими начинками. Подавати такі коржі можна до супів і бульйонів замість хліба, а можна брати з собою на пікнік або в дорогу для перекусу.

Опис приготування:

Готувала такі коржі я давно, в якості начинки використовувала і зелень кропу і петрушки, і твердий сир, і бринзою, і яйця. А ось недавно дізналася, що називаються такі коржі дуже красивим словом «чалпак». Взагалі, у мене дуже велика любов до цікавих назв цікавих страв, ось і це не стало винятком. Тепер чалпак стала готувати ще частіше, мої рідні тільки за! А сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати чалпак, і з вами.

  • Вода - 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Зелень кропу - 1 пучок
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
виснажений - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Воду раджу використовувати теплу, щоб в ній добре розчинилися дріжджі. Борошно зазвичай я використовую пшеничну, але можна також взяти житнє або ж додати трохи висівок, тоді коржі стануть ще більш корисними.
виснажений - фото крок 2
У теплій воді розчинити дріжджі, гарненько перемішайте.
виснажений - фото крок 3
Додайте соняшникову олію і починайте вводити борошно невеликими порціями. Замісити м'яке еластичне тісто.
виснажений - фото крок 4
Тісто розділи 2-3 частини. Кожну частину злегка розкачайте. Покладіть в середину дрібно рубаний кріп.
виснажений - фото крок 5
Підверніть і закріпіть краю, сформувавши кулька, а потім розкачайте його качалкою в тонкий корж.
виснажений - фото крок 6
Обсмажуйте коржі на сковороді в розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Так як коржі тонкі, вони будуть дуже швидко готуватися, стежте, щоб не згоріли. Подавайте чалпак до бульйону або супу, так особливо смачно, як на мене. Смачного!

Схожі рецепти