Виснажений
(покроковий рецепт з фото)
На обід
, На вечерю
, На полуденок
, На швидку руку
, На природу
, Корисний обід
, Легка вечеря
, На сніданок
, Ситний сніданок
, Швидкий сніданок
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Чалпак - це невеликі тонкі узбецькі коржики з зеленню та іншими начинками. Подавати такі коржі можна до супів і бульйонів замість хліба, а можна брати з собою на пікнік або в дорогу для перекусу.
Опис приготування:
Готувала такі коржі я давно, в якості начинки використовувала і зелень кропу і петрушки, і твердий сир, і бринзою, і яйця. А ось недавно дізналася, що називаються такі коржі дуже красивим словом «чалпак». Взагалі, у мене дуже велика любов до цікавих назв цікавих страв, ось і це не стало винятком. Тепер чалпак стала готувати ще частіше, мої рідні тільки за! А сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати чалпак, і з вами.
- Вода - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Зелень кропу - 1 пучок
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Воду раджу використовувати теплу, щоб в ній добре розчинилися дріжджі. Борошно зазвичай я використовую пшеничну, але можна також взяти житнє або ж додати трохи висівок, тоді коржі стануть ще більш корисними.
У теплій воді розчинити дріжджі, гарненько перемішайте.
Додайте соняшникову олію і починайте вводити борошно невеликими порціями. Замісити м'яке еластичне тісто.
Тісто розділи 2-3 частини. Кожну частину злегка розкачайте. Покладіть в середину дрібно рубаний кріп.
Підверніть і закріпіть краю, сформувавши кулька, а потім розкачайте його качалкою в тонкий корж.
Обсмажуйте коржі на сковороді в розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Так як коржі тонкі, вони будуть дуже швидко готуватися, стежте, щоб не згоріли. Подавайте чалпак до бульйону або супу, так особливо смачно, як на мене. Смачного!