Відбивні по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Назва цього рецепта в якійсь мірі умовно - відбивні по-французьки це звичайнісінькі відбивні, тільки запечені під сиром. До французької кухні - ніякого відношення. Але головне - смачно адже!
Звичайно, я трохи злукавила - далеко не тільки присутність сиру в списку інгредієнтів дозволяє назвати ці відбивні "французькими" . Пікантний маринад на основі гірчиці і меду, ароматні прованські трави, використання яких характерно для французької кухні (особливо в її південному, середземноморському варіанті) і тільки в останню чергу апетитна сирна скоринка - хрустка зверху і тягуча всередині! - надають цим відбивних воістину французький шарм.
При цьому рецепт приготування відбивних по-французьки не відрізняється особливою складністю. Спробуємо втілити в життя?
- Свинина - 500-600 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
- Прованські трави - За смаком (базилік, чебрець, петрушка)
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Сир твердий - 150 грам
М'ясо вимити, обсушити, нарізати поперек волокон на шматки товщиною 2-3 см.
Покласти м'ясо в пакет або обернути харчовою плівкою. Злегка відбити з двох сторін.
Видавити сік з половинки лимона.
Змішати гірчицю з медом, додати лимонний сік, сіль і прованські трави, ретельно розтерти.
Заливаємо відбивні маринадом і відправляємо в прохолодне темне місце на пару годин.
Через цей час ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом.
Через цей час ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом.
Відбивні дістаємо, злегка віджимаємо від маринаду і швидко (2-3 хвилини з кожного боку) обсмажуємо в киплячому маслі.
Укладаємо на деко.
Трьом на крупній тертці сир.
Змащуємо відбивні сметаною і посипаємо зверху тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
Запікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
Подаємо гарячими, поки сирна скоринка ще не охолола. По мені, так ніякого гарніру ці відбивні не вимагають - тільки келих сухого червоного вина і трохи свіжої зелені… Смачного! :)