Рецепт Відбивні по-французьки фото

Відбивні по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік , Ювілей
Гарячі страви , М'ясо по французьки , Відбивні
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Назва цього рецепта в якійсь мірі умовно - відбивні по-французьки це звичайнісінькі відбивні, тільки запечені під сиром. До французької кухні - ніякого відношення. Але головне - смачно адже!

Опис приготування:

Звичайно, я трохи злукавила - далеко не тільки присутність сиру в списку інгредієнтів дозволяє назвати ці відбивні"французькими" . Пікантний маринад на основі гірчиці і меду, ароматні прованські трави, використання яких характерно для французької кухні (особливо в її південному, середземноморському варіанті) і тільки в останню чергу апетитна сирна скоринка - хрустка зверху і тягуча всередині! - надають цим відбивних воістину французький шарм.

При цьому рецепт приготування відбивних по-французьки не відрізняється особливою складністю. Спробуємо втілити в життя?

  • Свинина - 500-600 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
  • Прованські трави - За смаком (базилік, чебрець, петрушка)
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Сир твердий - 150 грам
відбивні по-французьки - фото крок 1
М'ясо вимити, обсушити, нарізати поперек волокон на шматки товщиною 2-3 см.
відбивні по-французьки - фото крок 2
Покласти м'ясо в пакет або обернути харчовою плівкою. Злегка відбити з двох сторін.
відбивні по-французьки - фото крок 3
Видавити сік з половинки лимона.
відбивні по-французьки - фото крок 4
Змішати гірчицю з медом, додати лимонний сік, сіль і прованські трави, ретельно розтерти.
відбивні по-французьки - фото крок 5
Заливаємо відбивні маринадом і відправляємо в прохолодне темне місце на пару годин.
Через цей час ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом.
відбивні по-французьки - фото крок 6
Відбивні дістаємо, злегка віджимаємо від маринаду і швидко (2-3 хвилини з кожного боку) обсмажуємо в киплячому маслі.
відбивні по-французьки - фото крок 7
Укладаємо на деко.
відбивні по-французьки - фото крок 8
Трьом на крупній тертці сир.
відбивні по-французьки - фото крок 9
Змащуємо відбивні сметаною і посипаємо зверху тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
відбивні по-французьки - фото крок 10
Подаємо гарячими, поки сирна скоринка ще не охолола. По мені, так ніякого гарніру ці відбивні не вимагають - тільки келих сухого червоного вина і трохи свіжої зелені… Смачного! :)

Схожі рецепти