Рецепт Відбивні по-французьки фото

Відбивні по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Чеська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік, Ювілей
Гарячі страви, М'ясо по французьки, Відбивні

Назва цього рецепта в якійсь мірі умовно - відбивні по-французьки це звичайнісінькі відбивні, тільки запечені під сиром. До французької кухні - ніякого відношення. Але головне - смачно адже!

Звичайно, я трохи злукавила - далеко не тільки присутність сиру в списку інгредієнтів дозволяє назвати ці відбивні "французькими" . Пікантний маринад на основі гірчиці і меду, ароматні прованські трави, використання яких характерно для французької кухні (особливо в її південному, середземноморському варіанті) і тільки в останню чергу апетитна сирна скоринка - хрустка зверху і тягуча всередині! - надають цим відбивних воістину французький шарм.

При цьому рецепт приготування відбивних по-французьки не відрізняється особливою складністю. Спробуємо втілити в життя?

  • Свинина - 500-600 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
  • Прованські трави - За смаком (базилік, чебрець, петрушка)
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Сир твердий - 150 грам
відбивні по-французьки - фото крок 1
М'ясо вимити, обсушити, нарізати поперек волокон на шматки товщиною 2-3 см.
відбивні по-французьки - фото крок 2
Покласти м'ясо в пакет або обернути харчовою плівкою. Злегка відбити з двох сторін.
відбивні по-французьки - фото крок 3
Видавити сік з половинки лимона.
відбивні по-французьки - фото крок 4
Змішати гірчицю з медом, додати лимонний сік, сіль і прованські трави, ретельно розтерти.
відбивні по-французьки - фото крок 5
Заливаємо відбивні маринадом і відправляємо в прохолодне темне місце на пару годин.
Через цей час ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом.
відбивні по-французьки - фото крок 6
Відбивні дістаємо, злегка віджимаємо від маринаду і швидко (2-3 хвилини з кожного боку) обсмажуємо в киплячому маслі.
відбивні по-французьки - фото крок 7
Укладаємо на деко.
відбивні по-французьки - фото крок 8
Трьом на крупній тертці сир.
відбивні по-французьки - фото крок 9
Змащуємо відбивні сметаною і посипаємо зверху тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
відбивні по-французьки - фото крок 10
Подаємо гарячими, поки сирна скоринка ще не охолола. По мені, так ніякого гарніру ці відбивні не вимагають - тільки келих сухого червоного вина і трохи свіжої зелені… Смачного! :)

Схожі рецепти