Рецепт Вершково-грибний соус фото

Вершково-грибний соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід
Соуси , Грибний соус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

До м'ясних страв, к макаронам или рису, наприклад, такий соус буде дуже до речі. Простий у приготуванні, насичений смак і аромат - це приголомшлива ідея на кожен день для різноманітності меню.

Опис приготування:

Існує кілька варіантів, як приготувати вершково-грибний соус. Крім експериментів зі спеціями і додатковими інгредієнтами, основна відмінність в тому, що деякі господині збивають соус перед подачею блендером, а інші - ні. В даному випадку грибочки залишаються цілими і, на мій погляд, соус виглядає більш апетитно.

  • Цибулина - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Гілочка розмарину - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
вершково-грибний соус - фото крок 1
1. Грибочки вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть цибулю з часником, обсмажте до прозорості і додайте гриби.
вершково-грибний соус - фото крок 2
2. На середньому вогні смажте, періодично помішуючи, поки не вийде вся зайва рідина. Також можна додати трохи сушених грибів, попередньо розмочивши їх. Тоді у соусу буде більш насичений грибний аромат.
вершково-грибний соус - фото крок 3
3. Влийте вершки і додайте розмарин. Втім, ви можете використовувати будь-які ароматні спеції, які вам до душі. Зменшіть вогонь до мінімального.
вершково-грибний соус - фото крок 4
4. Томмі, поки соус не загусне до бажаної консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком. Перед подачею можна доповнити його свіжою зеленню, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти