Вершково-грибний соус
(покроковий рецепт з фото)
До м'ясних страв, к макаронам или рису, наприклад, такий соус буде дуже до речі. Простий у приготуванні, насичений смак і аромат - це приголомшлива ідея на кожен день для різноманітності меню.
Існує кілька варіантів, як приготувати вершково-грибний соус. Крім експериментів зі спеціями і додатковими інгредієнтами, основна відмінність в тому, що деякі господині збивають соус перед подачею блендером, а інші - ні. В даному випадку грибочки залишаються цілими і, на мій погляд, соус виглядає більш апетитно.
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вершки - 300 мілілітрів
- Гілочка розмарину - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Грибочки вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть і подрібніть цибулю з часником. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть цибулю з часником, обсмажте до прозорості і додайте гриби.
2. На середньому вогні смажте, періодично помішуючи, поки не вийде вся зайва рідина. Також можна додати трохи сушених грибів, попередньо розмочивши їх. Тоді у соусу буде більш насичений грибний аромат.
3. Влийте вершки і додайте розмарин. Втім, ви можете використовувати будь-які ароматні спеції, які вам до душі. Зменшіть вогонь до мінімального.
4. Томмі, поки соус не загусне до бажаної консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком. Перед подачею можна доповнити його свіжою зеленню, наприклад. Смачного!