Вершково-грибний суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам дізнатися, як приготувати грибний суп-пюре з додаванням вершків. Супчик дуже простий у приготуванні, він легко порадує вас своїми неповторним ароматом і ніжним смаком.
Ідеальний грибний крем-суп повинен бути досить густим і однорідним. Якщо ж крем-суп вийшов дуже густим, розбавте його вершками або бульйоном. Для приготування цієї грибного супу-пюре можна використовувати як свіжі гриби (печериці, білі гриби, гливи) так і сухі або консервовані. За бажанням можна додати картоплю (супчик вийде більш насиченим). Смачного!
- Вершкове масло - 150 грам
- Гриби - 800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 6 штук (гілочки)
- Часник - 2 зубчики
- Курячий бульйон - 1 літр
- Вода - 250 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Чорний перець - 1 щіпка
1
Беремо невелику каструлю (до 3-х літрів) і розтоплюємо в ній вершкове масло на середньому вогні. Додайте дрібно нарізані гриби (краще печериці), протомой 15-20 хвилин. Додайте нарізаний кубиками цибулю, залиште на 10 хвилин.
2
Розмішайте борошно в грибний суміші і варіть, часто помішуючи, протягом 2 хвилин, щоб видалити смак сирої борошна. Додайте пов'язані заздалегідь гілочки чебрецю і чеснок.Заліть курячий бульйон і воду в суміш з грибів.
Доведіть до кипіння і варіть 1 час.
Після видаліть пучок чебрецю.
Доведіть до кипіння і варіть 1 час.
Після видаліть пучок чебрецю.
3
Перекладіть суп в блендер невеликими порціями (або скористайтеся занурювальним блендером). Збийте на високій швидкості до отримання однорідної і густої маси.
Поверніть суп в каструлю і перемішайте з вершками.
Поверніть суп в каструлю і перемішайте з вершками.
4
Приправте сіллю і чорним перцем. Перед подачею можна прикрасити зеленню.