Рецепт Вершковий соус з грибами фото

Вершковий соус з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Вершки , Гриби
Веганські страви
На швидку руку
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Вершковий соус з додаванням грибів дуже смачний і ніжний. Добре підійде до будь-якого м'яса, отварному картофелю и рису.

Опис приготування:

Як приготувати вершковий соус з грибами:

Гриби промити і залити холодною водою на 6-7 годин. Після цього злити воду і зварити їх до готовності. Варені гриби нарізати тонкою соломкою. Якщо у вас немає сушених білих грибів, можна взяти будь-які інші. Підійдуть і консервовані гриби в банках.

На сковорідку викласти вершкове масло і розтопити його. Покласти борошно і трохи її прожарити, постійно помішуючи. Підсмажене борошно додасть соусу приємний матовий відтінок. Влити в сковорідку вершки і перемішати. Додати за смаком солі. Коли вершки закиплять, викласти в вершкову масу відварені гриби. Перемішати все і томити на слабкому вогні 3-5 хвилин. Зняти соус з вогню.

Вершковий соус з грибами можна подати в окремій соуснику. Можна залити їм обсмажене або зварене м'ясо і запекти в духовці. У будь-якому варіанті цей соус вам сподобається.


  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сушені білі гриби - 100 грам
Як приготувати вершковий соус з грибами:

Гриби промити і залити холодною водою на 6-7 годин. Після цього злити воду і зварити їх до готовності. Варені гриби нарізати тонкою соломкою. Якщо у вас немає сушених білих грибів, можна взяти будь-які інші. Підійдуть і консервовані гриби в банках.

На сковорідку викласти вершкове масло і розтопити його. Покласти борошно і трохи її прожарити, постійно помішуючи. Підсмажене борошно додасть соусу приємний матовий відтінок. Влити в сковорідку вершки і перемішати. Додати за смаком солі. Коли вершки закиплять, викласти в вершкову масу відварені гриби. Перемішати все і томити на слабкому вогні 3-5 хвилин. Зняти соус з вогню.

Вершковий соус з грибами можна подати в окремій соуснику. Можна залити їм обсмажене або зварене м'ясо і запекти в духовці. У будь-якому варіанті цей соус вам сподобається.

Схожі рецепти