Вершковий соус з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий соус з додаванням грибів дуже смачний і ніжний. Добре підійде до будь-якого м'яса, отварному картофелю и рису.
Як приготувати вершковий соус з грибами:
Гриби промити і залити холодною водою на 6-7 годин. Після цього злити воду і зварити їх до готовності. Варені гриби нарізати тонкою соломкою. Якщо у вас немає сушених білих грибів, можна взяти будь-які інші. Підійдуть і консервовані гриби в банках.
На сковорідку викласти вершкове масло і розтопити його. Покласти борошно і трохи її прожарити, постійно помішуючи. Підсмажене борошно додасть соусу приємний матовий відтінок. Влити в сковорідку вершки і перемішати. Додати за смаком солі. Коли вершки закиплять, викласти в вершкову масу відварені гриби. Перемішати все і томити на слабкому вогні 3-5 хвилин. Зняти соус з вогню.
Вершковий соус з грибами можна подати в окремій соуснику. Можна залити їм обсмажене або зварене м'ясо і запекти в духовці. У будь-якому варіанті цей соус вам сподобається.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сушені білі гриби - 100 грам
Гриби промити і залити холодною водою на 6-7 годин. Після цього злити воду і зварити їх до готовності. Варені гриби нарізати тонкою соломкою. Якщо у вас немає сушених білих грибів, можна взяти будь-які інші. Підійдуть і консервовані гриби в банках.
На сковорідку викласти вершкове масло і розтопити його. Покласти борошно і трохи її прожарити, постійно помішуючи. Підсмажене борошно додасть соусу приємний матовий відтінок. Влити в сковорідку вершки і перемішати. Додати за смаком солі. Коли вершки закиплять, викласти в вершкову масу відварені гриби. Перемішати все і томити на слабкому вогні 3-5 хвилин. Зняти соус з вогню.
Вершковий соус з грибами можна подати в окремій соуснику. Можна залити їм обсмажене або зварене м'ясо і запекти в духовці. У будь-якому варіанті цей соус вам сподобається.