В'ялена зливу
(покроковий рецепт з фото)
Я до вас знову з рецептом черговий шикарною заготівлею: в'ялена зливу. Пряна, ніжна, ароматна, вона прекрасно поєднується з сиром і вином. Готується дуже просто. Рекомендую зберегти рецепт!
Рецепт цей перевірений роками, все в ньому збалансовано, тому не рекомендую що-небудь міняти. Хіба що можна додати свої особливо улюблені приправи і трави.
- Слива - 1 кілограм
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки (для "соусу" )
- Часник - 8 зубчиків
- Чебрець - 4 штуки
- Розмарин - 3 штуки
- Цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкове - 200 мілілітрів (для заливки)
1. Басейн razrež'te popolam, видаліть кісточку і викладіть зрізом верх на деко, застелене пергаментом або в піддон сушарки.
2. Чебрець і розмарин дрібно наріжте.
3. Змішайте чебрець, розмарин, подрібнений часник, сіль, цукор і оливкове масло.
4. Викладіть на кожну половинку сливи трохи маринаду.
5. Сушіть в духовці при 100 градусах близько 6-7 годин або до готовності.
6. Викладіть сливи в банку і залийте гарячим оливковою олією.
7. Смачного!