Рецепт Тушковані шиітаке фото

Тушковані шиітаке
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Шиітаке
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ці гриби дуже популярні в Японії, Китаї і на Далекому Сході. У нас також тушковані шиітаке в домашніх умовах користуються популярністю. Раджу спробувати приготувати їх саме за цим рецептом.

Опис приготування:

Гриби зі сметаною і цибулею - це класичне блюдо, яке зазвичай подається з картоплею або картопляним пюре. Блюдо може служити гарніром, а може виступати і як самостійне. Шиітаке варити не треба, що полегшує приготування, просто промийте їх, виклавши в друшляк.

Отже, як приготувати тушковані шиітаке?

1. Для початку помийте ретельно гриби і обдайте окропом. Варити їх не варто.

2. Потім наріжте бажаної форми і відправте на сковороду смажитися. Я зазвичай нарізаю їх крупніше, оскільки вони втрачають трохи в обсязі в процесі приготування.

3. Після того, як вся рідина випарується, можна додати цибулю і довести до готовності.

4. При появі легкого золотистого кольору вливайте сметану і зменшуйте вогонь. Тепер тушкуйте гриби близько 30 хвилин при закритій кришці.

5. От і все, наші тушковані шиітаке в домашніх умовах готові. При подачі посипте їх зеленню і можете відварити на гарнір картопляне пюре, яке найкраще поєднується з грибами.

Смачного!

  • Шиітаке - 700 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Крем - 100 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
Гриби зі сметаною і цибулею - це класичне блюдо, яке зазвичай подається з картоплею або картопляним пюре. Блюдо може служити гарніром, а може виступати і як самостійне. Шиітаке варити не треба, що полегшує приготування, просто промийте їх, виклавши в друшляк.

Отже, як приготувати тушковані шиітаке?

1. Для початку помийте ретельно гриби і обдайте окропом. Варити їх не варто.

2. Потім наріжте бажаної форми і відправте на сковороду смажитися. Я зазвичай нарізаю їх крупніше, оскільки вони втрачають трохи в обсязі в процесі приготування.

3. Після того, як вся рідина випарується, можна додати цибулю і довести до готовності.

4. При появі легкого золотистого кольору вливайте сметану і зменшуйте вогонь. Тепер тушкуйте гриби близько 30 хвилин при закритій кришці.

5. От і все, наші тушковані шиітаке в домашніх умовах готові. При подачі посипте їх зеленню і можете відварити на гарнір картопляне пюре, яке найкраще поєднується з грибами.

Смачного!

Схожі рецепти