Тушкована капуста з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
У сезон гарбуза обов'язково приготуйте тушковану капусту з нею. Блюдо просте, надзвичайно корисне і дуже смачне!
Що може бути простіше, ніж приготувати тушковану капусту? ! І тим не менш, це дуже просте блюдо може стати, якщо не шедевром кулінарії, то чудовим гарніром до птаха, м'яса або риби. Гарбуз надає свою неперевершену солодку нотку капусті, порт і морква. Часник додає аромат і невелику гостроту. З приправ я використовувала тільки лавровий лист, але це може бути сушений базилік, орегано, суміш італійських або французьких трав.
- Капуста білокачанна - 350 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Вода - 80 мілілітрів
Ріпчасту цибулю і часник очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і тушкуйте 5-6 хвилин, перемішуючи.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці, я взяла тертку для корейської моркви. Додайте в сковороду до цибулі і часнику.
Гарбуз очистите, помийте і наріжте невеликими кубиками. Викладіть в сковороду. Гасіть з цибулею, часником і морквою 5-7 хвилин.
Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте в сковороду до інших овочів. Додати сіль за смаком, налийте воду, накрийте кришкою і тушкуйте овочі майже до готовності, періодично перемішуючи, на вогні трохи нижче середнього.
Коли страва буде практично готове, додайте томатну пасту і лавровий лист, перемішайте. Гасіть ще 5-6 хвилин і вимикайте.
Тушкована капуста з гарбузом готова.