Тріска в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Соус "теріякі" останнім часом на піку популярності. З ним готують безліч страв, причому не тільки азіатських. І це заслужено, адже його смак ні з чим не переплутаєш. Ось вам ще один рецепт.
Ознайомтеся з тим, як приготувати тріску в соусі "теріякі" . Тут підемо незвичайним шляхом і рибу спочатку замарінуем. Це дасть дуже насичений слідкувати-кислий смак і соковитість, а випікання подарує корочку. На гарнір для страви підійде рис і свіжий салат. Також можна в підсумку поставити соус і з готової тріскою.
- Гарячкові файл - 500 грам
- Соус "теріякі" - 120 мілілітрів
- Кунжут - 30 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Філе розрізати на великі шматочки. В цей же час змішайте соус з перцем і кунжутом.
2. Потім рибу замаринуйте в соусі. Залиште її настоюватися в холодильнику на 6-24 годину.
3. Після цього приготуйте жароміцних сковороду. Влийте в неї масло. Духовку розігрійте до 200 градусів.
4. Потім викладіть рибу і відправте її в духовку на 13 хвилин.
5. В кінці полийте олією з дна тріску зверху, щоб вийшла глазур. Дайте їй постояти пару хвилин. Блюдо готово! Смачного!