Тріска гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що приготування цієї страви займає багато часу, я вважаю його справді гідною захоплення. Риба виходить настільки смачною, що в мить зникає зі столу.
У рецепті, як приготувати тріску гарячого копчення, попереджається, що в процесі засолювання риба може придбати темний колір. Не хвилюйтесь, це цілком нормально. Деякі запитають: "а навіщо перев'язувати тріску ниткою? " А робиться це для того, щоб в процесі термічної обробки вона не розпалася.
- Тріска велика - 3 штуки
- Сіль - 1 кілограм
- Цукор коричневий - 300 грам
- Чорний мелений перець - 50-80 грам
- Чебрець сушений - За смаком
1
Приготуйте суміш з солі, цукру, перцю і чебрецю. Гарненько натріть нею рибу (зовні і всередині). Надішліть в холодильник на 8 годин.
2
Дістаньте рибу, добре промийте її водою і висушіть рушником.
3
Покладіть тріску на вентиляційну решітку і відправте в холодильник на добу. Не забудьте поставити під грати ємність для рідини, яка буде виділятися.
4
На наступний день вийміть рибу і перев'яжіть її кілька разів міцною ниткою.
5
Помістіть тріску в коптильню. 1 годину коптити при температурі 80 градусів і 1, 5 ч - в 110 градусах. Використовуйте тирсу з яблуні.
6
Коли риба приготується, охолодіть її і подавайте на стіл.