Тости з салатом з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування натертих часником тостів з салатом з запечених баклажанів, сиру Фета і зеленої цибулі.
За цим рецептом у вас вийде приблизно 8 тостів. Ви можете подвоїти рецепт, якщо хочете подати окремо тільки один салат
- Середній баклажан - 1 штука (близько 330 г) нарізати 1/2-дюйязикай кубиками)
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки (плюс масло для дека)
- Чорний перець - За смаком
- Червоного винного оцту - 1 Чайна ложка
- Сиру Фета - 1/4 склянки
- Перо зеленої цибулі - 1 штука
- Багет - 8 скибочок
- Часнику - 1 зубчик (маленький)
1. Баклажан нарізати кубиками розміром близько 1 см. Нарізати сир Фета кубиками. Очистити і розрізати навпіл часник. Нарізати зелену цибулю.
2. Розігріти духовку до 220 градусів. Злегка змастити маслом деко. Перемішати баклажани, 2 столові ложки оливкової олії, сіль і велика кількість чорного перцю разом в середній мисці, поки баклажани НЕ будуть рівномірно покриті сумішшю. Викласти баклажани на підготовлений лист і запікати близько 25 хвилин, перемішуючи кубики час від часу, щоб вони рівномірно присмажився.
3. Якщо ви хочете зробити холодний салат, остудіть баклазани, а потім змішайте їх з червоним винним оцтом, сиром Фета і зеленою цибулею. Якщо ви хочете зробити теплий салат, відразу змішайте кубики баклажан з оцтом, сиром Фета і цибулею.
4. Нарізати багет на скибочки розміром близько 1 см і змастити оливковою олією. Обсмажити хліб в сковороді або духовці, натерти їх зубчиком часнику.
5. Викласти зверху гіркою салат з баклажанів і відразу подавати.