Ткемалі з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт "ткемалі з ківі" - чудовий соус "прийшов" до нас з грузинської кухні. Дуже насичений за смаковими якостями. Його можна подавати як до рибними, а так само і з м'ясними стравами.
Рецепт приготування ткемалі з ківі:
1. Беремо ківі і відчищаємо його від шкірки.
2. Отчіщенние ківі ми перекладаємо в ємність з товстим дном.
3. Заливаємо воду в ємність. Закриваємо кришкою і починаємо варити, доти, поки не розвариться ківі. У перші 25-35 хвилин немає необхідності заважати заготовку соусу. Варити треба до однорідного стану, поки ківі чи не перетвориться в кашку і не буде прилипати до ложки.
4. Після необхідно дати трохи охолонути. Якщо наша заготовка виходить занадто рідкою, необхідно буде її уварити.
5. Подрібнюємо часник, перець червоний і омболо (чим дрібніше, тим краще). Подрібнення за допомогою блендера буде найкращим варіантом, але не принципово.
6. У ємність з приготованими ківі додаємо подрібнені спеції і солимо за смаком. Головне - НЕ пересолити!
7. Змішавши, ставимо ємність на вогонь ще хвилин на 10-15. У цей момент необхідно помішувати, щоб наш соус не пригоріла.
8. Простий рецепт ткемалі з ківі готовий. Остиглий соус подаємо на додаток до страви.
- Ківі - 2 кілограма
- Braai - 1 штука (великий пучок)
- Часник - 1 штука (велика головка)
- Омболо - 1 штука (грузинська м'ята. Відрізняється від нашої. Якщо немає можливості знайти, то можна і без неї)
- Сіль - 1.5-2 Ст. Ложки
- Перець червоний - 1 За смаком (горький)
- Вода - 0, 25 L
1. Беремо ківі і відчищаємо його від шкірки.
2. Отчіщенние ківі ми перекладаємо в ємність з товстим дном.
3. Заливаємо воду в ємність. Закриваємо кришкою і починаємо варити, доти, поки не розвариться ківі. У перші 25-35 хвилин немає необхідності заважати заготовку соусу. Варити треба до однорідного стану, поки ківі чи не перетвориться в кашку і не буде прилипати до ложки.
4. Після необхідно дати трохи охолонути. Якщо наша заготовка виходить занадто рідкою, необхідно буде її уварити.
5. Подрібнюємо часник, перець червоний і омболо (чим дрібніше, тим краще). Подрібнення за допомогою блендера буде найкращим варіантом, але не принципово.
6. У ємність з приготованими ківі додаємо подрібнені спеції і солимо за смаком. Головне - НЕ пересолити!
7. Змішавши, ставимо ємність на вогонь ще хвилин на 10-15. У цей момент необхідно помішувати, щоб наш соус не пригоріла.
8. Простий рецепт ткемалі з ківі готовий. Остиглий соус подаємо на додаток до страви.