Рецепт Ткемалі з ківі фото

Ткемалі з ківі
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня , Абхазька кухня
Овочі, Фрукти, Зелень, Ківі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу
Соуси, До м'яса, До риби, Ткемалі

Простий рецепт "ткемалі з ківі" - чудовий соус "прийшов" до нас з грузинської кухні. Дуже насичений за смаковими якостями. Його можна подавати як до рибними, а так само і з м'ясними стравами.

Рецепт приготування ткемалі з ківі:

1. Беремо ківі і відчищаємо його від шкірки.

2. Отчіщенние ківі ми перекладаємо в ємність з товстим дном.

3. Заливаємо воду в ємність. Закриваємо кришкою і починаємо варити, доти, поки не розвариться ківі. У перші 25-35 хвилин немає необхідності заважати заготовку соусу. Варити треба до однорідного стану, поки ківі чи не перетвориться в кашку і не буде прилипати до ложки.

4. Після необхідно дати трохи охолонути. Якщо наша заготовка виходить занадто рідкою, необхідно буде її уварити.

5. Подрібнюємо часник, перець червоний і омболо (чим дрібніше, тим краще). Подрібнення за допомогою блендера буде найкращим варіантом, але не принципово.

6. У ємність з приготованими ківі додаємо подрібнені спеції і солимо за смаком. Головне - НЕ пересолити!

7. Змішавши, ставимо ємність на вогонь ще хвилин на 10-15. У цей момент необхідно помішувати, щоб наш соус не пригоріла.

8. Простий рецепт ткемалі з ківі готовий. Остиглий соус подаємо на додаток до страви.

  • Ківі - 2 кілограма
  • Braai - 1 штука (великий пучок)
  • Часник - 1 штука (велика головка)
  • Омболо - 1 штука (грузинська м'ята. Відрізняється від нашої. Якщо немає можливості знайти, то можна і без неї)
  • Сіль - 1.5-2 Ст. Ложки
  • Перець червоний - 1 За смаком (горький)
  • Вода - 0, 25 L
Рецепт приготування ткемалі з ківі:

1. Беремо ківі і відчищаємо його від шкірки.

2. Отчіщенние ківі ми перекладаємо в ємність з товстим дном.

3. Заливаємо воду в ємність. Закриваємо кришкою і починаємо варити, доти, поки не розвариться ківі. У перші 25-35 хвилин немає необхідності заважати заготовку соусу. Варити треба до однорідного стану, поки ківі чи не перетвориться в кашку і не буде прилипати до ложки.

4. Після необхідно дати трохи охолонути. Якщо наша заготовка виходить занадто рідкою, необхідно буде її уварити.

5. Подрібнюємо часник, перець червоний і омболо (чим дрібніше, тим краще). Подрібнення за допомогою блендера буде найкращим варіантом, але не принципово.

6. У ємність з приготованими ківі додаємо подрібнені спеції і солимо за смаком. Головне - НЕ пересолити!

7. Змішавши, ставимо ємність на вогонь ще хвилин на 10-15. У цей момент необхідно помішувати, щоб наш соус не пригоріла.

8. Простий рецепт ткемалі з ківі готовий. Остиглий соус подаємо на додаток до страви.

Схожі рецепти