Тісто для локшини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Тісто для локшини можна приготувати в домашніх умовах. Ви можете його заготовити про запас, а можете відразу зробити з тіста напівфабрикати у вигляді локшини або спагетті. Альтернатива покупним макаронів.
Опис приготування:
Якщо вам цікаво, як приготувати тісто для локшини, то цей рецепт для вас. Таке тісто завжди можна заготовлювати в"промислових масштабах" (тобто про запас). Тоді в будь-який момент ви зможете розморозити невеликий шматочок, щоб зварити трохи локшини. Таку локшину можна додавати в суп, лагман або ж просто відварювати як гарнір.
- Борошно пшеничне - 1070 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Склянка
У велику миску з високими бортиками вбийте по черзі сирі курячі яйця і додайте трохи водички. Посоліть інгредієнти. Ретельно збийте яйця з водою віночком до повної однорідності.
Просійте борошно, щоб вона гарненько наситилася киснем. Потім Додайте її поступово в яєчну суміш, перемішуючи, поки не вийде гладке і еластичне тісто.
Чисте бавовняний рушник намочіть холодною чистою водою. Загорніть в нього шматок тіста, попередньо скачавши його в кулю. Залиште його в такому стані на годину. За цей час тісто стане гладеньким.
У миску влийте півсклянки води. У нього покладіть сіль і соду. Все ретельно перемішайте ложкою. Потім, постійно змочуючи в цьому розчині руки, обминають тісто, розтягуйте його в різні боки.
Тісто скачайте в ковбаску і розріжте на дрібненькі однакові шматочки. Кожен шматочок починайте розгортати, змочуючи руки в олії, щоб тісто не липнуло. Розкочуйте до тих пір, поки не вийдуть джгутики, схожі на локшину. Готову локшину скрутіть, як нитки, в клубочки і складіть в морозилку.