Террін з риби
(покроковий рецепт з фото)
Террін - це щось середнє між паштетом і запіканкою. Свою назву блюдо отримало від форми, в якій воно спочатку готувалося. "террін" значить швидше спосіб приготування, ніж сама страва.
Спочатку "террин" - це керамічна вогнетривка форма з кришкою, в якій готувалися подрібнене м'ясо або овочі. Пізніше і сама страва стало називатися терріном. Рецептів приготування терріна існують тисячі. Вони готуються з м'яса, курки, риби, овочів і навіть фруктів. Технологія приготування терріна дуже проста: продукти подрібнюються, як для паштету, а потім складаються в форму і запікаються до готовності. Обов'язковою є сполучний компонент, завдяки якому террин буде тримати форму. Блюдо подається порізаним на тонкі скибки. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати террин з риби. Це мій улюблений варіант приготування, пропоную і вам спробувати його.
- Філе пангасіуса - 500 грам
- Мал - 100 грам
- Білок - 1 штука
- Вершки 20% - 100 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком (мелений)