Рецепт Террін з риби фото

Террін з риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Пангасіус
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Террін - це щось середнє між паштетом і запіканкою. Свою назву блюдо отримало від форми, в якій воно спочатку готувалося. "Террін" значить швидше спосіб приготування, ніж сама страва.

Опис приготування:

Спочатку"террин" - це керамічна вогнетривка форма з кришкою, в якій готувалися подрібнене м'ясо або овочі. Пізніше і сама страва стало називатися терріном. Рецептів приготування терріна існують тисячі. Вони готуються з м'яса, курки, риби, овочів і навіть фруктів. Технологія приготування терріна дуже проста: продукти подрібнюються, як для паштету, а потім складаються в форму і запікаються до готовності. Обов'язковою є сполучний компонент, завдяки якому террин буде тримати форму. Блюдо подається порізаним на тонкі скибки. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати террин з риби. Це мій улюблений варіант приготування, пропоную і вам спробувати його.

  • Філе пангасіуса - 500 грам
  • Мал - 100 грам
  • Білок - 1 штука
  • Вершки 20% - 100 мілілітрів
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком (мелений)
террін з риби - фото крок 1
Філе пангасіуса розморозити, обсушити паперовими рушниками, щоб видалити зайву вологу. Поріжте філе на невеликі шматки і подрібніть в блендері до стану кашки.
террін з риби - фото крок 2
Мал відварити до готовності і також подрібніть в блендері до стану кашки. Надішліть подрібнений рис з риби. Додайте сіль, мускатний горіх, перець, вершки, перемішайте масу. Білок збийте з дрібкою солі до стійких піків. Додайте білок до риби і перемішайте все до однорідного стану.
террін з риби - фото крок 3
Перекладіть отриману масу в форму для запікання. Для надійності я попередньо застелила її пергаментом.
террін з риби - фото крок 4
Запікайте терен в духовці при температурі 180 градусів 1 час.
террін з риби - фото крок 5
Террін готовий. Я даю йому повністю охолонути, потім виймаю з форми, ріжу тонкими скибочками і подаю з соусами і зеленню. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти