Терор
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане, апетитне і дуже смачна страва французької кухні хочу запропонувати вам на замітку. Якщо ви ще ніколи не пробували і навіть не знаєте, як приготувати террин, я навчу вас всім секретам:)
Я покажу нескладний спосіб, як зробити м'ясний террин з фісташками. У начинку можна використовувати кілька видів м'яса і субпродукти. Горішки надають закусці особливу пікантність. Сам процес зовсім нескладний, важливо тільки підібрати необхідні форми, в яких блюдо буде готуватися. Подавати до столу террин можна з улюбленим соусом і солоними огірочками. Спробуйте обов'язково, текстура закуски неймовірна, просто пальчики оближеш!
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Куряча печінка - 250 грам
- Свинячий фарш - 450 грам
- Фарш із яловичини - 250 грам (або телятина)
- Часник - 1 зубчик
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Бренді - 50 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Бекон - 12-14 скибочок
- Очищені фісташки - 1/2 склянки

1. Ось такий набір інгредієнтів ми будемо використовувати, щоб приготувати террин з двох видів м'яса і печінки в домашніх умовах.

2. Пропустіть через м'ясорубку (або подрібніть в блендері) м'ясо, якщо не використовуєте готовий фарш, і печінку. Додайте подрібнений часник, сіль, перець, чебрець, мускатний горіх. Лук подрібніть, обсмажте до легкого золотистого кольору і додайте в фарш. Все як слід перемішайте. В окремій мисочці збийте яйця з вершками і бренді.

3. Запікають террин ось в такій формі. Її потрібно заповнити смужками бекону (можна взяти прошутто) так, щоб з одного краю форми вони звисали.

4. На дно форми, застеленій беконом, викладіть половину фаршу. Розподіліть рівним шаром горішки.

5. Зверху заповніть залишилися фаршем і акуратно накрийте беконом. Ось, що вийшло. У такому вигляді террин можна залишити до випічки годин на 7-8, але необов'язково.

6. Духовку розігрійте до 175 градусів. Форму накрийте трьома шарами фольги і встановіть в форму побільше. Влийте киплячу воду і запікайте террин 1.5 години так, як показано на фото. Після зніміть фольгу і остудіть хвилин 30-40. Накрийте террин папером, встановіть зверху невеликий прес, залиште на пару годин при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 24 годину.

7. За цей час террин добре ущільнити і буде ідеально різатися порційними шматочками. Смачного!