Теляче серце
(покроковий рецепт з фото)
Субпродукти подобаються не всім, тому правильно і смачно приготувати їх вміє не кожен. Розповім цікавий спосіб, як приготувати теляче серце. У вас вийде оригінальне, дуже ніжне м'ясо.
На приготування вам знадобиться терпіння і час, адже смачно і правильно зробити сердечко - складне завдання. Для початку потрібно добре зачистити і ретельно промити серце, щоб не залишилося згустків крові і жив. Готову страву подавайте трохи остиглим, з гарніром з овочів або пюре.
- Теляче серце - 2 штуки
- Молоко - 750-1000 мілілітрів
- Бекон - 11 скибочку
- Цибуля - 3 штуки
- Печериці - 10 штук
- Стебло селери - 3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сухарі паніровочні - 1 Склянка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Свіжий чебрець - 0, 5 чайних ложки (подрібнений)
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Сіль, перець - За смаком
- Мадера - 0, 5 склянки(+ 1 столова ложка)
- Морква - 2 штуки
- Спеції - За смаком(2 лавровий лист, 2 чебрець, 0, 5 чайної ложки ялівцю, 3 стебла петрушки)
- Червоне вино - 3/4 склянки
1. Вимийте серця, видаліть жирову сітку і все згустки.
2. Зробіть глибокий надріз, щоб відкрити внутрішню частину, але не розрізайте навпіл. Видаліть згустки крові, артерії, вени і гарненько промийте ще раз. Перекладіть серця в контейнер і залийте холодним молоком, залиште на 1 час.
3. Розігрійте сковороду і викладіть 3 скибочки бекону, обсмажте і видаліть зі сковороди, потім подрібніть. Залиште на сковороді близько 3 столових ложок жиру. Очистіть і подрібніть 2 цибулини, гриби, 1 стебло селери, часник.
4. Обсмажте все на сковороді протягом 3 хвилин, в якій готували бекон, потім додайте панірувальні сухарі, раніше обсмажений бекон. Через хвилину викладіть подрібнене листя петрушки, 0, 5 чайної ложки чебрецю, дрібку мускатного горіха, посоліть і поперчіть за смаком. Влийте столову ложку мадери і видаліть начинку зі сковороди, перемішайте гарненько.
5. Дістаньте серця з молока і витріть серветками, натріть їх сіллю, перцем і залишилися мускатним горіхом. Заповніть сердечка приготовленої начинкою. Загорніть кожне серце в скибочки бекону і заколіть зубочистками. Обсмажте серця в беконі в казані до золотистого кольору, потім перекладіть їх на дошку. Всі овочі, що залишилися нарубати кубиками і обсмажте в тому ж казані, влийте 0, 5 склянки мадери, викладіть до овочів серця, залийте вином, якщо потрібно, долийте воду.
6. Спеції (2 лавровий лист, 2 чебрець, 0, 5 чайної ложки ялівцю, 3 стебла петрушки) загорніть в марлю і гарненько скріпіть, додайте в казан, накрийте кришкою і відправте все в розігрітий до 160 градусів духовку на 1 час, потім відкрийте кришку і готуйте ще півгодини.
7. Готові сердечка дістаньте з духовки і залиште для охолодження на 30 хвилин, потім зніміть бекон і розріжте серця пластинками. Подавайте блюдо з гарніром з тушкованих овочів. Смачного!