Теляче серце з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування телячого серця з овочами. Теляче серце вважається цілком дієтичним продуктом.
Гуляш спекотне тушковане м'ясо - для приготування всього того дуже добре може підійти теляче серце. Щоб м'ясо було м'яким і соковитіше серце попередньо відварюємо. Та й субпродукти коштують дешевше ніж повноцінне м'ясо.
- Сухе біле вино - 100 мілілітрів
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Перець і сіль - - За смаком
- Лист лавровий - 4 штуки
- Айва - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Серце теляче - 600 грам
1. Ріжемо серце навпіл, і беремо одну половину. Ріжемо її невеликими шматочками, потім у проточній воді ретельно промиваємо. У каструлю з м'ясом додаємо чорний перець горошок, лист лавровий, цибулю і моркву. Приблизно варимо хвилин 40.
2. М'ясні шматочки залишаємо остигати в бульйоні. Це потрібно для того, щоб м'ясо залишилося м'яким. Тепер нам знадобляться айва, перець, зелень, часник і цибулю. Все це необхідно підготувати.
3. Очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками цибулю, айва ріжеться середнього розміру шматочками, перці нарізаємо невеликий соломкою, серце ріжемо на смак. Зелень і часник необхідно подрібнити.
4. У розігрітій олії спассіруем цибулю, до прозорості, додаємо біле вино і айву, із закритою кришкою тушкуємо приблизно хвилини 3. Тепер додаємо м'ясо і перець. Помішуємо і тушкуємо ще хвилин 5. Перед закінченням приготування додаємо зелень, і часник, накриваємо кришкою і даємо настоятися.