Тартар з тунця з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати тартар з тунця з авокадо, як підготувати рибу для тартара і заправку з цитрусових, імбиру і кунжутного масла. Тартар можна подати як основне блюдо або закуски.
Тартар - поросяти, ягняти м'якоть сирого м'яса або риби, і це блюдо нагадує сашимі. Тому найголовніше - вибрати дуже свіжу рибу і перед приготуванням витримати її в морозильній камері протягом 96 годин. З тунця виходить смачний тартар, тому що його м'якоть щільна, нежирна і ароматна.
- Філе свіжого тунця - 225 грам
- Авокадо - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Імбир свіжий - 1 скибочку (довжиною 2, 5 см)
- Олія кунжутна - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Філе тунця промийте під холодною проточною водою і обсушити паперовим рушником.
Наріжте філе кубиками 0, 6х0, 6 мм, покладіть в миску, додайте сіль, перець, кунжутну олію, тертий свіжий імбир і цедру апельсина, нарізану кільцями зелена цибуля. Акуратно перемішайте тартар і поставте в холодильник на 15-30 хвилин.
Тонко наріжте авокадо і покладіть на блюдо. Зверху покладіть підготовлену рибу, прикрасьте тартар зеленою цибулею і кунжутом. Збризніть лимонним соком і подавайте на стіл.