Тархун домашній
(покроковий рецепт з фото)
Літо вже зовсім близько. А це значить, що з ним скоро настануть спекотні дні, коли ми будемо шукати будь-які прохолодні місця і освіжаючі напої. Щоб не пити газовану воду, приготуйте тархун.
Варіант, як приготувати домашній тархун, не раз стане в нагоді вам в спеку. Тому раджу вже зараз замислитися над тим, де б роздобути свіжого естрагону, щоб вже зовсім скоро насолоджуватися неповторним смаком улюбленого освіжаючого напою.
- Вода - 1, 2 L
- Цукор - 80 грам
- М'ята - 50 грам
- Естрада - 15-20 штук (гілочок)
- Лимон - 1 штука
- Газована вода - За смаком
Насамперед беремо невелику каструльку. У неї вливаємо воду, кладемо цукор і м'яту. Вміст каструлі доводимо на плиті до кипіння і проварюємо, помішуючи, хвилини три. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо постояти ще пару хвилин.
Скручуємо гілки тархуну (зручно робити це в ступці), нам важливо, щоб він розкрив свій чудовий аромат. Лимонний razrezaem з двох половинок. Одну нарізаємо невеликими шматочками, а з другої просто вичавлюємо сік. Беремо глечик, в якому будемо подавати лимонад. На дно викладаємо гілочки тархуна з порізаним лимоном. Заливаємо все це лимонним соком.
Туди ж вливаємо приготований раніше сироп. Місце, що залишилося в глечику заповнюємо газованою водою (можна купити мінералку).