Свинина зі стрілками часнику
(покроковий рецепт з фото)
Ви готували колись свинину зі стрілками часнику? Якщо вам здається, що це є не можна, то располагайтесь зручніше і приготуйте дивуватися. Рецепт свинини зі стрілками часнику - для вас!
Дуже часто то, що здається нам зайвим і непотрібним, насправді можна сміливо використовувати в кулінарії. Саме така історія з часниковими стрілками. Скільки господинь щороку, обриваючи їх, просто викидають, навіть не думаючи приготувати свинину зі стрілками часнику на вечерю. Якщо ви більше не хочете так надходити, то вирушайте на кухню.
- Стрілки часнику - 200 грам
- Свинина - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Рецепт приготування свинини зі стрілками часнику починається з появи в будинку цих самих стрілок.
2. Добре вимити і просушити стрілки. Видалити верхні хвостики і нарізати їх невеликими шматочками близько 3 см.
3. У каструлю налити воду і закип'ятити. Злегка підсолити воду і відправити туди стрілки буквально на 2 хвилини.
4. Злити воду і викласти стрілки на лід, щоб вони не втратили свій колір. Якщо льоду не виявилося вдома, можна відкинути їх на друшляк і добре полити холодною проточною водою.
5. М'ясо вимити і просушити. Нарізати такими ж смужками, як і стрілки.
6. Класичний рецепт свинини зі стрілками часнику передбачає використання тільки яєчного білка. Але якщо жовток просто нікуди дівати, то можна збити яйце цілком. Додати до нього 1 столову ложку рослинної олії і крохмалю.
7. У яєчну суміш відправити м'ясо і добре перемішати.
8. На сковороду налити 1-2 столові ложки олії і добре розігріти. Відправити туди м'ясо і підсмажити до апетитної скориночки. Потім влити соєвий соус і добре перемішати.
9. Додати стрілки і трохи посолити. Не перестаючи помішувати ще 2-3 хвилини і зняти з вогню. Подавати до столу гарячим з улюбленим гарніром або без нього.