Рецепт Свинина з овочами під соусом «бешамель» фото

Свинина з овочами під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже смачне, ароматне, ніжне, з вершковим смаком блюдо. Готувати свинину з овочами легко і за часом зовсім недовго. Блюдо відмінно підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.

Опис приготування:

Свинина з овочами під соусом"Бешамель - дуже смачне, ароматне і ситне блюдо. М'ясо виходить ніжним, а овочі - з приємним вершковим смаком соусу. Складнощів в його приготуванні немає. Таке блюдо можна подати на сімейну вечерю або обід, але і на святковий стіл його виставити не соромно. Читаємо рецепт, в якому я описую, як приготувати свинину з овочами під соусом"Бешамель" . Повірте, рідні і близькі будуть в захваті від цього кулінарного шедевра.

  • Свиняча м'якоть - 1 кілограм
  • Картопля - 5-6 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Помідори - 2-3 штук
  • Печериці - 400 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
свинина з овочами під соусом
Свинину необхідно помити, обсушити і нарізати шматочками. Потім трохи обсмажити м'ясо на сухій сковороді.
свинина з овочами під соусом
Гриби ріжемо тонкими пластинками і відправляємо на гарячу сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Смажимо до тих пір, поки з грибів не піде зайва рідина.
свинина з овочами під соусом
Тим часом чистимо і нарізаємо картоплю кружечками.
свинина з овочами під соусом
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. І приготуємо соус"Бешамель" . Для цього спершу на сухій сковороді пару хвилин, помішуючи обсмажуємо борошно.
свинина з овочами під соусом
Далі додаємо вершкове масло і мускатний горіх. Постійно помішуючи, вливаємо молоко потроху. Готуємо на маленькому вогні, поки соус не загусне. Не забуваємо посолити за смаком.
свинина з овочами під соусом
А тепер в форму для запікання викладаємо шар картоплі, добре поливаємо його соусом.
свинина з овочами під соусом
Потім викладаємо шар з м'яса, його теж поливаємо соусом"Бешамель" .
свинина з овочами під соусом
Викладаємо цибульний шар і не забуваємо щедро поливати соусом.
свинина з овочами під соусом
Наступний шар - це шар з грибів і соусу.
свинина з овочами під соусом
Останній шар - нарізані тонкими пластинками помідори. Його соусом поливати не потрібно.
свинина з овочами під соусом
Накриваємо форму фольгою, відправляємо її в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.
свинина з овочами під соусом
Потім знімаємо фольгу і посипаємо свинину з овочами натертим на крупній тертці сиром. Знову відправляємо в духовку на 15 хвилин.
свинина з овочами під соусом
Подавайте свинину з овочами під соусом"Бешамель" гарячої, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти