Свинина з овочами під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне, ароматне, ніжне, з вершковим смаком блюдо. Готувати свинину з овочами легко і за часом зовсім недовго. Блюдо відмінно підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.
Свинина з овочами під соусом "бешамель - дуже смачне, ароматне і ситне блюдо. М'ясо виходить ніжним, а овочі - з приємним вершковим смаком соусу. Складнощів в його приготуванні немає. Таке блюдо можна подати на сімейну вечерю або обід, але і на святковий стіл його виставити не соромно. Читаємо рецепт, в якому я описую, як приготувати свинину з овочами під соусом "бешамель" . Повірте, рідні і близькі будуть в захваті від цього кулінарного шедевра.
- Свиняча м'якоть - 1 кілограм
- Картопля - 5-6 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Печериці - 400 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Свинину необхідно помити, обсушити і нарізати шматочками. Потім трохи обсмажити м'ясо на сухій сковороді.
Гриби ріжемо тонкими пластинками і відправляємо на гарячу сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Смажимо до тих пір, поки з грибів не піде зайва рідина.
Тим часом чистимо і нарізаємо картоплю кружечками.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. І приготуємо соус "бешамель" . Для цього спершу на сухій сковороді пару хвилин, помішуючи обсмажуємо борошно.
Далі додаємо вершкове масло і мускатний горіх. Постійно помішуючи, вливаємо молоко потроху. Готуємо на маленькому вогні, поки соус не загусне. Не забуваємо посолити за смаком.
А тепер в форму для запікання викладаємо шар картоплі, добре поливаємо його соусом.
Потім викладаємо шар з м'яса, його теж поливаємо соусом "бешамель" .
Викладаємо цибульний шар і не забуваємо щедро поливати соусом.
Наступний шар - це шар з грибів і соусу.
Останній шар - нарізані тонкими пластинками помідори. Його соусом поливати не потрібно.
Накриваємо форму фольгою, відправляємо її в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 60 хвилин.
Потім знімаємо фольгу і посипаємо свинину з овочами натертим на крупній тертці сиром. Знову відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Подавайте свинину з овочами під соусом "бешамель" гарячої, прикрасивши свіжою зеленню.