Свинина в зеленому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Цікаве блюдо, в якому поєднуються 3 різновиди перцю чилі, тому воно для тих, хто любить гостру їжу. З м'яса використовую свинину без кісток. Розповім, як приготувати свинину в зеленому соусі.
Одне з найпопулярніших страв мексиканської кухні, готується з м'яса і гострого перцю. Подавайте до столу гаряче блюдо. Можна з гарніром з відвареного рису, булгура або їжте так, вмочуючи в соус шматочки хліба, тортильи.
- Різновиди перців чилі - 8 штук(Anaheim, Poble, Халапеньо)
- Часник - 11 зубчик
- Цибуля - 1 штука
- Фізаліс овочевий - 1, 2 кілограма
- Braai - 25 грам
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Свинина (лопатка) - 1, 7 кілограма
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Мед - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Koriandr Svezhin - За смаком
- Сир - За смаком
1. Помийте перці і зробіть в них надрізи. Чистий цибулю і razrezhyte его 4 частини. Візьміть часник, розділіть його на зубчики, але не очищайте від лушпиння. Викладіть ці інгредієнти на ємність для запікання і поставте в заздалегідь розігріту до максимуму духовку.
2. Готуйте в духовці до невеликого почорніння з двох сторін.
3. Видаліть лушпиння з овочевого фізалісу і ретельно промийте, зробіть невеликі надрізи, викладіть в ємність для запікання і поставте в духовку поки вони злегка не підгорять. Очистіть від шкірки, насіння і стебел підсмажені перці, очистіть часник. Покладіть в блендер очищені перці, часник, цибуля і овочевий фізаліс, все подрібніть поки не залишиться великих шматків.
4. Вимийте і наріжте однаковими шматочками свинину (приблизно по 5 см). Poperčite і сіль.
5. У каструлю налийте олію і розігрійте на середньому вогні. Викладіть шматочки свинини, щоб вони не торкалися одне одного. Якщо все м'ясо не поміщається, то розділіть на два рази. Підсмажте свинину з двох сторін до появи коричневої скоринки.
6. Влийте бульйон в каструлю з м'ясом і додайте подрібнену в блендері суміш перців з овочевим фізалісом. Якщо на дні каструлі залишилися пригорілі скоринки з м'яса, то соскребите їх і все перемішайте. Додайте в бульйон мед, корицю, кмин, орегано і сіль за смаком. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте 2, 5 годину.
7. Готову страву подавайте гарячим, прикрасивши свіжою кінзою і сиром.