Суші з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Суші з кунжутом я роблю вдома з великим задоволенням. Десь вичитала, що кунжут жахливо корисний, з тих пір намагаюся вживати його у всіх видах. А вже робити з ним суші сам бог велів! ось рецепт!
Для приготування суші з кунжутом обов'язково візьміть спеціальний рис, він повинен бути досить липким, щоб тримати форму, адже він буде зовні листа норі, а не всередині. Для начинки суші можете взяти будь-які морепродукти. Авокадо відмінно замінюється огірком. Рис на лист норі урладивают не товще 4х рисинок, щоб суші не зламалися. Суші потрібно різати гострим ножем, який бажано протирати після кожного надрізу. Успіхів і приємного апетиту!
- Мал - 100 грам
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Креветки - 100 грам
- Імбир - За смаком
- Авокадо - 1 штука
- Кунжут - 50 грам
- Лист норі - 1 штука (на порцію)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Wasabi - За смаком
Підготувати продукти.
Зварити рис, додати оцет і цукор.
Нарізати тонко авокадо.
На лист норі викласти рис.
Лист норі перевернуть, так, щоб рис опинився внизу.
На лист викласти авокадо і креветки.
За допомогою бамбукової циновки загорнути суші.
Розгорніть суші, сильно не натискайте, щоб суші не розсипався.
Посипте суші кунжутом і поріжте на порції.