Стю по-канадски
(покроковий рецепт з фото)
Наваристий, ароматний, густий суп з яловичиною дуже люблять в Канаді. Ця страва має одні плюси: по перше, доступні продукти, по-друге, простота приготування. Пропоную приготувати стю по-канадськи.
Якщо під час варіння ви помітите, що блюдо починає прилипати до дна каструлі, додайте трохи бульйону або води. Чи не перемішуйте сильно, злегка піднімайте з дна каструлі вміст, в іншому випадку у вас вийде "каша" . Вогонь тримайте весь час мінімальним.
- Яловичина - 800 грам (або телятина)
- Вино червоне - 0, 5 склянки
- Картопля - 3 штуки (середні)
- Морква - 1 штука (середня)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Бульйонний кубик - 1 штука (яловичий)
- Гриби білі - 5-6 штук (свіжі або заморожені)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Селера - За смаком (корінь, сухий)
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Вода - 1/2 склянки (гаряча)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
Підготуйте необхідні інгредієнти. З м'яса зніміть всі плівки. Гриби помийте або розморозити, якщо використовуєте свіжозаморожені.
Наріжте картоплю четвертинками або великим кубиком, морква середнім кубиком, цибуля великими пір'ям, гриби довільно. Викладіть все в глибоку каструлю.
Наріжте м'ясо розміром з нарізану картоплю. Надішліть до овочів. Слідом додайте томатну пасту, розмарин, селера, крупно нарізаний часник.
Бульйонний кубик розчиніть в гарячій воді.
Вилийте в каструлю, додайте вино, сіль, перець. Закрийте кришкою і поставте на малий вогонь.
Варіть 1, 5 години після закипання. Блюдо перемішувати не варто, лише лопаткою піднімаючи з дна каструлі, уникаючи тим самим пригорання.
Вилийте в каструлю, додайте вино, сіль, перець. Закрийте кришкою і поставте на малий вогонь.
Варіть 1, 5 години після закипання. Блюдо перемішувати не варто, лише лопаткою піднімаючи з дна каструлі, уникаючи тим самим пригорання.
Готову страву подавайте на стіл гарячим.
Стю по-канадськи прийнято подавати з хлібом і маслом. Смачного!