Спагетті болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)
"Boloneze" - класичний соус до спагетті і інший пасті, який складається з яловичого фаршу, томатів і спецій. Додамо в нього базилік, селера, пармезан, ріпчастої цибулі. Просто смакота!
"Boloneze" - популярний італійський соус, який можна приготувати не тільки до спагетті, а до будь-пасті. Овочі і м'ясний фарш треба обсмажити і згасити. Спагеті відварити згідно з вказівками на упаковці. Перемішайте спагетті з соусом і подавайте.
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Помідори у власному соку - 600 грам
- Помідори - 5 штук
- Селера (гілки) - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершки - 5 Ст. Ложок(12-процентні)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сир Пармезан тертий - 2-4 Ст. Ложок
- Базилік (листочки) - 2-4 штук

1. Почистіть і наріжте цибулю невеликими кубиками.

2. Обсмажте цибулю на оливковій олії, помішуючи, до м'якості.

3. Додайте до цибулі томати і нарізані гілки селери з листочками. Тушьте протягом 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

4. Додайте в соус вершки, приправити сіллю, поперчіть. Перемішайте.

5. В іншій сковороді на оливковій олії обсмажте фарш.

6. Смажте яловичий фарш, помішуючи, до готовності.

7. У готовий фарш додайте соус.

8. Наріжте свіжі помідори, виріжте плодоніжки і також додайте до м'яса.

9. Перемішайте і тушьте до м'якості помідорів.

10. Спагеті відварити згідно з вказівками на їх упаковці. Перемішайте пасту з соусом. Подавайте спагетті Болоньєзе порційно, присипавши блюдо тертим пармезаном і прикрасивши листочками свіжого базиліку. Смачного!