Спагеті з молюсками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите простоту, цінуєте смак і швидкість приготування, тоді рекомендую вам рецепт, як приготувати спагетті з молюсками. Блюдо роблю без томатного або вершкового соусу, тільки морепродукти.
Зробити таке блюдо дуже просто і швидко, мідії можна замінити іншими морепродуктами: креветками, гребешками. Можна використовувати відкриті мідії (без панцирів), проте, цілісні виглядають набагато цікавіше. Подавайте блюдо відразу після приготування до вечері або на обід.
- Молюски (мідії) - 450 грам
- Спагеті - 180 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Чилі - 1 штука
- Сухе біле вино - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 пучок
1. Свіжі мідії відразу після покупки покладіть в контейнер і залийте холодною водою, посоліть гарненько і залиште на 1-2 дня, так мідії очистіть від піску. Перед використанням ще раз промийте молюсків.
2. Відваріть спагетті в підсоленій воді майже до готовності. Надішліть сковороду на вогонь, влийте оливкову олію, додайте подрібнений часник і чилі, обсмажуйте до появи приємного аромату. Викладіть мідії і влийте вино, накрийте сковороду кришкою і готуйте до їх відкриття.
3. Викладіть спагетті в сковороду і додайте дрібно рубану петрушку, перемішайте.
4. Відразу подавайте блюдо до столу і насолоджуйтеся.