Рецепт Паста з молюсками фото

Паста з молюсками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Макарони
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Будь-яке блюдо з морепродуктами - вже делікатес! Ділюся з вами вишуканим блюдом - паста з молюсками. Готується вона з білим вином, базиліком і приправами. Спробуйте

Опис приготування:

Якщо ви влаштовуєте романтичну вечерю або просто хочете порадувати свою сім'ю, приготуйте їм це чудове блюдо! Паста з молюсками має приємний ніжний смак, подається гарячої і прекрасно поєднується з сиром Пармезан. Рецепт пасти з молюсками досить простий, хоча на інгредієнти, звичайно, доведеться розщедритися. Але не кожен день же таке готуємо, вірно?

  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Спагеті - 250 грам (добре підійдуть макарони Лінгвіні.)
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Мелений червоний перець - 50 грам
  • Біле вино - 0, 5 склянки
  • Пармезан - 300 грам
  • Лимон - 3 штуки (піде як цедра, так і сік лимонів.)
  • Молюски - 1 кілограм
  • Пучок базиліка - 1 штука (невеликий.)
паста з молюсками - фото крок 1
Приготуйте все інгредієнти. Дістаньте з морозильної камери молюски, якщо ви будете використовувати заморожені. Заздалегідь можете натерти цедру лимона.
паста з молюсками - фото крок 2
Змішайте в цедрою лимона тертий пармезан (не весь).
паста з молюсками - фото крок 3
Поставте спагетті варитися. Обов'язково посоліть воду. Тим часом, поставте сковороду на вогонь, вилийте 3 столові ложки оливкової олії. Додайте рубані часник і цибулю-шалот. Як тільки цибуля стане прозорою, додайте перець. Збільште вогонь, вилийте в сковороду вино і викладіть молюски. Доведіть вогонь до максимуму. Накрийте кришкою, тушкуйте молюски 6-8 хвилин. Як тільки вони відкриються, значить, вони готові. Перекладіть їх в тарілку за допомогою щипців.
паста з молюсками - фото крок 4
У сковороду, з рештою соусом вилити один стакан води з каструлі зі спагеті. Доведіть до кипіння і додайте туди спагетті. Перешкодьте. Злийте воду. Викладіть до спагетті молюски та тертий сир з лимонною цедрою. Паста з молюсками подається на стіл гарячою, зверху посипте пармезаном, полийте соком лимона. Смачного! :)

Схожі рецепти