Паста з молюсками
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яке блюдо з морепродуктами - вже делікатес! Ділюся з вами вишуканим блюдом - паста з молюсками. Готується вона з білим вином, базиліком і приправами. Спробуйте
Якщо ви влаштовуєте романтичну вечерю або просто хочете порадувати свою сім'ю, приготуйте їм це чудове блюдо! Паста з молюсками має приємний ніжний смак, подається гарячої і прекрасно поєднується з сиром Пармезан. Рецепт пасти з молюсками досить простий, хоча на інгредієнти, звичайно, доведеться розщедритися. Але не кожен день же таке готуємо, вірно?
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Спагеті - 250 грам (добре підійдуть макарони Лінгвіні.)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Luk-salotų - 1 штука
- Мелений червоний перець - 50 грам
- Біле вино - 0, 5 склянки
- Пармезан - 300 грам
- Лимон - 3 штуки (піде як цедра, так і сік лимонів.)
- Молюски - 1 кілограм
- Пучок базиліка - 1 штука (невеликий.)
Приготуйте все інгредієнти. Дістаньте з морозильної камери молюски, якщо ви будете використовувати заморожені. Заздалегідь можете натерти цедру лимона.
Змішайте в цедрою лимона тертий пармезан (не весь).
Поставте спагетті варитися. Обов'язково посоліть воду. Тим часом, поставте сковороду на вогонь, вилийте 3 столові ложки оливкової олії. Додайте рубані часник і цибулю-шалот. Як тільки цибуля стане прозорою, додайте перець. Збільште вогонь, вилийте в сковороду вино і викладіть молюски. Доведіть вогонь до максимуму. Накрийте кришкою, тушкуйте молюски 6-8 хвилин. Як тільки вони відкриються, значить, вони готові. Перекладіть їх в тарілку за допомогою щипців.
У сковороду, з рештою соусом вилити один стакан води з каструлі зі спагеті. Доведіть до кипіння і додайте туди спагетті. Перешкодьте. Злийте воду. Викладіть до спагетті молюски та тертий сир з лимонною цедрою. Паста з молюсками подається на стіл гарячою, зверху посипте пармезаном, полийте соком лимона. Смачного! :)