Соус «тартар» з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 хв.
Мені дуже подобається цей холодний соус подавати з рибними стравами. У нього можна додавати каперси, подрібнену зелень, мариновані огірки. А недавно я спробувала додати домашні солоні огірочки.
Опис приготування:
Ось простий рецепт, як приготувати соус"Тартар" з солоними огірками. Приготуйте домашній майонез, розітріть яєчний жовток і додайте дрібно-дрібно нарізані солоні огірочки. Крім рибних страв, соус"Татар" подається і до м'ясних страв.
- Масло рослинне - 170 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Перець мелений - За смаком
- Жовток яєчний - 1 штука (відвареної)
- Часник - 1 зубчик
- Огірок - 2 штуки (солоний)
- Цибуля зелена - 1 пучок
У чашу блендера влийте масло, додайте гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор і акуратно вбийте яйце. Опустіть блендер на дно чаші, прямо на жовток. Збивайте протягом 1 хвилини, не відриваючи блендер від дна.
Потім підніміть і перемішайте: майонез готовий!
Потім підніміть і перемішайте: майонез готовий!
Яєчний жовток розкришите за допомогою вилки, додайте пару ложок майонезу і ретельно перемішайте до однорідності.
Зелену цибулю порізати дрібно-дрібно, додайте його в соус.
Солоні огірки наріжте дрібними кубиками і додайте в соус.
"соус тартар" з солоними огірками готовий!