Рецепт Соус «порту» фото

Соус «порту»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Вершкове масло, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Соуси, До м'яса

Завдяки покрокової інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати соус "порто" . Найцікавіше, що його можна подавати як до гарнірів, так і до десертів, змінюючи тільки приправи. Пробуємо приготувати його.

Соус готується на основі м'ясного бульйону і червоного вина. Якщо пошукати, то способів приготування такого соусу багато, тому пропонуємо універсальний. Його можна подавати до качці, яловичині або будь-якого іншого м'яса, він відмінно підкреслить його смак.

1. Масло відправляємо в сотейник і ставимо його на вогонь.

2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо, кидаємо цибулю в сотейник і смажимо до прозорості.

3. Вливаємо червоне вино і додаємо гілочки петрушки, чебрець (трави заздалегідь промиваємо).

4. Варимо вміст, поки воно не зменшиться в два рази.

5. Додаємо концентрований м'ясний бульйон.

6. Варимо після закипання ще хвилини 3-5 і вимикаємо.

7. Проціджуємо соус і залишаємо остигати (соус загусне). Переливаємо в піалу або ж поливаємо їм готову страву.


  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Порто або червоне вино- 1 Склянка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Чебрець - 1 штука
  • Бульйон м'ясний концентрований- 1, 5 склянки
Соус готується на основі м'ясного бульйону і червоного вина. Якщо пошукати, то способів приготування такого соусу багато, тому пропонуємо універсальний. Його можна подавати до качці, яловичині або будь-якого іншого м'яса, він відмінно підкреслить його смак.

1. Масло відправляємо в сотейник і ставимо його на вогонь.

2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо, кидаємо цибулю в сотейник і смажимо до прозорості.

3. Вливаємо червоне вино і додаємо гілочки петрушки, чебрець (трави заздалегідь промиваємо).

4. Варимо вміст, поки воно не зменшиться в два рази.

5. Додаємо концентрований м'ясний бульйон.

6. Варимо після закипання ще хвилини 3-5 і вимикаємо.

7. Проціджуємо соус і залишаємо остигати (соус загусне). Переливаємо в піалу або ж поливаємо їм готову страву.

Схожі рецепти