Соус «порту»
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки покрокової інструкції ви дізнаєтеся, як приготувати соус "порто" . Найцікавіше, що його можна подавати як до гарнірів, так і до десертів, змінюючи тільки приправи. Пробуємо приготувати його.
Соус готується на основі м'ясного бульйону і червоного вина. Якщо пошукати, то способів приготування такого соусу багато, тому пропонуємо універсальний. Його можна подавати до качці, яловичині або будь-якого іншого м'яса, він відмінно підкреслить його смак.
1. Масло відправляємо в сотейник і ставимо його на вогонь.
2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо, кидаємо цибулю в сотейник і смажимо до прозорості.
3. Вливаємо червоне вино і додаємо гілочки петрушки, чебрець (трави заздалегідь промиваємо).
4. Варимо вміст, поки воно не зменшиться в два рази.
5. Додаємо концентрований м'ясний бульйон.
6. Варимо після закипання ще хвилини 3-5 і вимикаємо.
7. Проціджуємо соус і залишаємо остигати (соус загусне). Переливаємо в піалу або ж поливаємо їм готову страву.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Luk-salotų - 1 штука
- Порто або червоне вино- 1 Склянка
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Чебрець - 1 штука
- Бульйон м'ясний концентрований- 1, 5 склянки
1. Масло відправляємо в сотейник і ставимо його на вогонь.
2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо, кидаємо цибулю в сотейник і смажимо до прозорості.
3. Вливаємо червоне вино і додаємо гілочки петрушки, чебрець (трави заздалегідь промиваємо).
4. Варимо вміст, поки воно не зменшиться в два рази.
5. Додаємо концентрований м'ясний бульйон.
6. Варимо після закипання ще хвилини 3-5 і вимикаємо.
7. Проціджуємо соус і залишаємо остигати (соус загусне). Переливаємо в піалу або ж поливаємо їм готову страву.