Різотто в порту-порі
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, різотто можна подавати ще й так. Різотто в порту-порі - це дуже оригінальний спосіб подачі класичного італійського блюда з рису.
Різотто в порту-порі - це класичне італійське різотто, подається до столу некласичних способом. Скажу я вам, виглядає таке блюдо на столі дуже оригінально і вражає їдців одним своїм зовнішнім виглядом. А вже коли вони ще й починають цю справу пробувати - то кухареві тільки і залишається, що вислуховувати захоплені компліменти Так що, якщо хочете здивувати інших і отримати порцію похвали від своїх їдців, приготуйте різотто в цибулі-порее - не будете розчаровані.
- Рис Арбор - 400 грам
- Цибуля пориста - 3 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Шафран - 1 щіпка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Бульйон курячий - 1 літр
- Пармезан - 30 грам
- Сіль харчова - - За смаком
- Перець мелений - - За смаком
- Вино біле - 50 мілілітрів
Ось вони, наші інгредієнти. Для початку можна натерти на середній тертці пармезан і промити цибулю-порей.
У нас, нагадаю, три цибуля-порей. Два з них потрібно розрізати навпіл і акуратно розділити на листочки. Листя цибулі-порею опускаємо в солону киплячу воду на 2 хвилини, потім обдаємо крижаною водою. Третій цибулю-порей просто нарізаємо тонкими півкільцями.
Нарізану півкільцями цибулю-порей кладемо в сковороду з розігрітим вершковим маслом. Обсмажуємо пару хвилин.
Додаємо в сковороду рис і вино. tusim, постійно помішуючи, поки не випарується вино. Потім вливаємо гарячий курячий бульйон і додаємо шафран. Перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин - поки рис не буде готовий (не соромтеся спробувати на смак). Коли рис буде готовий - додаємо тертий пармезан, солимо і перчимо, можна додати ще трохи вершкового масла для ніжності страви.
Духовку нагріваємо до 200 градусів. Беремо невеликі форми для запікання (як для суфле), застилає їх бланшованими листям цибулі-порею.
Викладаємо в формочки різотто. Гарненько його утрамбовуємо, щоб блюдо не розвалилося при подачі.
Накриваємо різотто кінчиками листя цибулі-порею. Ставимо формочки в розігріту духовку і випікаємо 10-15 хвилин.
Потім формочки дістаємо з духовки, трохи охолоджуємо. Перевертаємо різотто на сервіровочні тарілки, форми для випікання прибираємо. Перед подачею прикрашаємо тертим пармезаном і свіжою зеленню. Буон апетиту!