Рецепт Соус італійський до макаронів фото

Соус італійський до макаронів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Гарячі страви , Соуси
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найпоширеніший соус до макаронів - "Boloneze & Quot; . Важливо, щоб він вийшов густим. За основу беруться томат і овочі, але ви можете експериментувати і додавати свої інгредієнти.

Опис приготування:

Чим більше гаситься соус італійський до макаронів, тим смачніше і насиченішим він виходить. Якщо википає вода, додавайте її знову (а краще м'ясний бульйон). Гасіть соус на слабкому вогні, вливаючи в кінці біле сухе вино і молоко. Відразу додається вино (воно випаровується), а вже після вливається молоко, а соус доводиться до готовності. Ще один секрет: не використовуйте томатний соус, краще - свіжі зрілі помідори.

  • Яловичина - 300 грам (або готовий фарш)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Молоко - 100 грам
  • Біле сухе вино - 100 грам
  • Спеції - За смаком
  • Селера - За смаком
соус італійський до макаронів - фото крок 1
1. Соус італійський до макаронів - це чудове доповнення до основної страви. Найчастіше готується соус"Болоньєзе" . Я вирішила трохи поекспериментувати і додала в нього фарш з яловичини, зелень петрушки, вино і молоко.
соус італійський до макаронів - фото крок 2
2. Обсмажуємо фарш на слабкому вогні, додаючи до нього по черзі нарізані овочі.
соус італійський до макаронів - фото крок 3
3. Додаємо цибулю, морква, селера, петрушку і спеції. В середині смаження відправляємо до м'яса дрібно нарізані помідори. Важливо, щоб помідори були добре зрілими, тоді соус вийде смачним і насиченим.
соус італійський до макаронів - фото крок 4
4. Вливаємо вино, робимо вогонь трохи сильніше. Тушкуємо соус, постійно його помішуючи, і чекаємо, поки випарується вино.
соус італійський до макаронів - фото крок 5
5. В самому кінці вливаємо молоко і додаємо решту спеції за смаком. Часник краще видавити за 5 хвилин до готовності.
соус італійський до макаронів - фото крок 6
6. За цей час відварюємо спагетті, викладаємо їх на тарілку, після чого зверху поливаємо їх соусом і посипаємо тертим сиром. Для цієї страви ідеально підійде пармезан.
соус італійський до макаронів - фото крок 7
7. Соус прийнято подавати окремо до гарніру в гарячому вигляді. Також окремо зазвичай подається сир.

Схожі рецепти