Соус італійський до макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Найпоширеніший соус до макаронів -"Boloneze & Quot. Важливо, щоб він вийшов густим. За основу беруться томат і овочі, але ви можете експериментувати і додавати свої інгредієнти.
Чим більше гаситься соус італійський до макаронів, тим смачніше і насиченішим він виходить. Якщо википає вода, додавайте її знову (а краще м'ясний бульйон). Гасіть соус на слабкому вогні, вливаючи в кінці біле сухе вино і молоко. Відразу додається вино (воно випаровується), а вже після вливається молоко, а соус доводиться до готовності. Ще один секрет: не використовуйте томатний соус, краще - свіжі зрілі помідори.
- Яловичина - 300 грам (або готовий фарш)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 100 грам
- Біле сухе вино - 100 грам
- Спеції - За смаком
- Селера - За смаком
1. Соус італійський до макаронів - це чудове доповнення до основної страви. Найчастіше готується соус "болоньєзе" . Я вирішила трохи поекспериментувати і додала в нього фарш з яловичини, зелень петрушки, вино і молоко.
2. Обсмажуємо фарш на слабкому вогні, додаючи до нього по черзі нарізані овочі.
3. Додаємо цибулю, морква, селера, петрушку і спеції. В середині смаження відправляємо до м'яса дрібно нарізані помідори. Важливо, щоб помідори були добре зрілими, тоді соус вийде смачним і насиченим.
4. Вливаємо вино, робимо вогонь трохи сильніше. Тушкуємо соус, постійно його помішуючи, і чекаємо, поки випарується вино.
5. В самому кінці вливаємо молоко і додаємо решту спеції за смаком. Часник краще видавити за 5 хвилин до готовності.
6. За цей час відварюємо спагетті, викладаємо їх на тарілку, після чого зверху поливаємо їх соусом і посипаємо тертим сиром. Для цієї страви ідеально підійде пармезан.
7. Соус прийнято подавати окремо до гарніру в гарячому вигляді. Також окремо зазвичай подається сир.