Рецепт Соус для спаржі фото

Соус для спаржі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 25 хв.

Вирішили приготувати вдома спаржу? Тоді обов'язково зверніть увагу на маленьке, але таке яскраве доповнення - дивно смачний і пікантний соус для спаржі.

Опис приготування:

Рецепт приготування соусу для спаржі можна назвати простим, адже він вимагає уваги і постійного контролю, проте насправді тут немає нічого складного.

1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Воно не повинно кипіти, тому краще розтопити його трохи, а потім, постійно помішуючи, довести до однорідної консистенції.

2. На вогонь поставити каструлю з водою і підготувати ємність для парової лазні.

3. Жовтки (попередньо їх краще дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури) вбити в миску і ретельно розмішати з дрібкою солі. При бажанні можна додати трохи перцю.

4. З лимона вичавити сік і додати до жовтків, продовжуючи заважати.

5. Головна особливість цього соусу в тому, що його потрібно заважати не перестаючи. З'єднати жовтки з повністю розтопленим маслом і, продовжуючи збивати, поставити на парову баню.

6. Приготування на паровій лазні займе близько 15 хвилин. Соус для спаржі в домашніх умовах повинен загуснути і злегка увариться. Весь цей час його потрібно безперервно помішувати.

Подавати такий соус краще на трохи підігрітої тарілці.

  • Лимон - 30 грам
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Жовток - 4 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
Рецепт приготування соусу для спаржі можна назвати простим, адже він вимагає уваги і постійного контролю, проте насправді тут немає нічого складного.

1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Воно не повинно кипіти, тому краще розтопити його трохи, а потім, постійно помішуючи, довести до однорідної консистенції.

2. На вогонь поставити каструлю з водою і підготувати ємність для парової лазні.

3. Жовтки (попередньо їх краще дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури) вбити в миску і ретельно розмішати з дрібкою солі. При бажанні можна додати трохи перцю.

4. З лимона вичавити сік і додати до жовтків, продовжуючи заважати.

5. Головна особливість цього соусу в тому, що його потрібно заважати не перестаючи. З'єднати жовтки з повністю розтопленим маслом і, продовжуючи збивати, поставити на парову баню.

6. Приготування на паровій лазні займе близько 15 хвилин. Соус для спаржі в домашніх умовах повинен загуснути і злегка увариться. Весь цей час його потрібно безперервно помішувати.

Подавати такий соус краще на трохи підігрітої тарілці.

Схожі рецепти