Соус для карбонара
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель італійської простий кухні, то, напевно, не раз зустрічалися з різними варіаціями соусів для пасти. У цьому розмаїтті є найпопулярніші і улюблені. Карбонара - один из них.
У свій рецепт я описала, як приготувати соус для карбонара. Класичне блюдо для для регіону Лаціо було придумано в 20 столітті. Воно відразу підкорило багатьох своїми смаковими якостями. У ньому поєднуються ситні копченості з ніжним сиром. Соус додасть звичайним спагетті нового звучання.
- Бекон - 150 грам
- Пармезан - 50 грам
- Вершки 33% - 150 мілілітрів
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Часник почистіть і дрібно нарубати.
Бекон наріжте середньої величини соломкою.
Сир натріть на дрібній тертці.
Часник трохи обсмажте в сковороді на олії.
Потім в сковороду додайте бекон. Обсмажте його до золотистого кольору.
Жовтки збовтайте, додавши до них вершки, сіль і перець.
Далі в жовткову масу внесіть сир. Його слід попередньо натерти на дрібній тертці. Добре перемішайте заливку.
Соус буде готовий після того, як ви додасте його до спагетті на сковороді. Разом з ними вершки повинні прогрітися, а сир - розплавитися. В кінці всипте бекон. Добре перемішайте.