Соус барбекю
(покроковий рецепт з фото)
Чи збираєтеся на природу? розповідаю, як приготувати соус барбекю, який можна буде подавати до практично всіх страв, приготованим на грилі - м'яса, птиці, рибі, овочам.
Цей соус будь-яке м'ясо перетворить в справжній делікатес, так що рецепт соусу барбекю актуальний для кожного, хто збирається готувати м'ясо на відкритому повітрі. Втім, не тільки м'ясо - соус барбекю можна подавати і до риби, наприклад. Що, важливий момент: готувати соус потрібно завчасно, за декілька днів. Зніміть соус з вогню, дайте охолонути і перелийте в герметичний контейнер. Приберіть в холодильник на добу перед використанням.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Маленька цибулина - 1 штука (натерти)
- Часник - 1-2 зубчиків (подрібнити)
- Катчер - ½ Склянок
- Потоку - 1/8 склянки (густий солодкий сироп)
- Мед - 1/8 склянки
- Білий оцет - 1 Ст. Ложка
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка (можна замінити його бальзамічним оцтом)
- Гочіца - 1/2 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Розтопити масло в маленькій сковороді. Додайте тертий лук і 1/4 чайної ложки солі, обсмажте на середньому вогні.
Додайте часник, обсмажуйте близько 30 секунд, потім додайте всі інші інгредієнти. Гасіть на повільному вогні близько 5 хвилин. Процідити через сито су.