Соус для барбекю
(покроковий рецепт з фото)
Американці влаштовують на вихідних пікніки, де смажать шашлики, Місто-доги. Для подачі готують також кілька соусів, особливою популярністю користується рецепт, як приготувати соус для барбекю.
Варіантів приготування такого соусу є кілька, основними його складовими є томатна паста, солодкий соус (мед або сироп), спеції і сіль. Він дуже добре підходить як до м'яса, так і до картоплі, макаронних виробів. Можна сміливо грати з солодкуватим присмаком, додавати до соусу і інші інгредієнти, наприклад, яблучний сік або гірчицю.
- Томатна паста - 7 Ст. Ложок
- Кленовий сироп - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 4 Ст. Ложки
- Цибулевий порошок - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чилі порошок - За смаком
- Рідкий дим - 2 Ст. Ложки
1. У велику миску викладаю томатну пасту. Важливо, щоб в ємності було зручно перемішувати всі складові.
2. Додаю клиновий сироп і перемішую, потім вливаю винний оцет, ретельно перемішую все до однорідної консистенції.
3. Додаю цибульний порошок, а потім - часниковий порошок.
4. Додаю рідкий дим, потім за смаком кладу сіль і порошок чилі в залежності від бажаної гостроти готового соусу.
5. Віночком добре перемішую все інгредієнти, повинна вийде пастоподібна маса. Готовий соус перекладаю в скляну банку і відправляю в холодильник на зберігання або відразу подаю до столу. Смачного!