Рецепт Соус для барбекю фото

Соус для барбекю
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Чилі
Пісні страви
На швидку руку , На природу , На святковий стіл
Соуси , Томатний соус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Американці влаштовують на вихідних пікніки, де смажать шашлики, Місто-доги. Для подачі готують також кілька соусів, особливою популярністю користується рецепт, як приготувати соус для барбекю.

Опис приготування:

Варіантів приготування такого соусу є кілька, основними його складовими є томатна паста, солодкий соус (мед або сироп), спеції і сіль. Він дуже добре підходить як до м'яса, так і до картоплі, макаронних виробів. Можна сміливо грати з солодкуватим присмаком, додавати до соусу і інші інгредієнти, наприклад, яблучний сік або гірчицю.

  • Томатна паста - 7 Ст. Ложок
  • Кленовий сироп - 100 мілілітрів
  • Винний оцет - 4 Ст. Ложки
  • Цибулевий порошок - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Часниковий порошок - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чилі порошок - За смаком
  • Рідкий дим - 2 Ст. Ложки
соус для барбекю - фото крок 1
1. У велику миску викладаю томатну пасту. Важливо, щоб в ємності було зручно перемішувати всі складові.
соус для барбекю - фото крок 2
2. Додаю клиновий сироп і перемішую, потім вливаю винний оцет, ретельно перемішую все до однорідної консистенції.
соус для барбекю - фото крок 3
3. Додаю цибульний порошок, а потім - часниковий порошок.
соус для барбекю - фото крок 4
4. Додаю рідкий дим, потім за смаком кладу сіль і порошок чилі в залежності від бажаної гостроти готового соусу.
соус для барбекю - фото крок 5
5. Віночком добре перемішую все інгредієнти, повинна вийде пастоподібна маса. Готовий соус перекладаю в скляну банку і відправляю в холодильник на зберігання або відразу подаю до столу. Смачного!

Схожі рецепти