Рецепт Сметанний «Наполеон» фото

Сметанний «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Цей торт дуже популярний в Росії, Україна, Білорусії та інших країнах, особливо СНД. Ніжні коржі змащені заварним кремом з яєць. Розповідаю, як приготувати сметанний «Наполеон».

Опис приготування:

Весь секрет приготування цього торта в найтонших коржах, які добре перемазують кремом, тому десерту не потрібно багато часу на просочення. Є різні варіації, наприклад, його роблять з полуницею, малиною, іноді зі смородиною. Торт ніжний і м'який, його можна зробити на свято і без приводу.

  • Вершкове масло - 20 Ст. Ложок(4 столові ложки для тесту, 16 ложок для крему)
  • Цукор - 3 склянки(2, 5 склянки для крему, 0, 5 склянки для тіста)
  • Крем - 1 Склянка
  • Горілка - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 3 склянки(2 склянки для тіста, 1 стакан для крему )
  • Молоко - 6 склянок
  • Жовтки курячі - 10 штук
  • Білки курячі - 3 штуки(1 штука для крему, 2 штуки для тесту)
  • Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
1
У миску вкладіть 4 столові ложки вершкового масла і додайте до них 0, 5 склянки цукру, збийте до утворення однорідної маси.
2
В окремій мисці збийте 2 курячих білка і перекладіть до маслу, додайте сметану, воду і щіпку солі.
3
По столовій ложці додайте борошно, замішуйте тісто, можливо знадобиться менше борошна. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 1-2 годину.
4
Через необхідний час розділіть тісто на 16 частин, кожну розкачати дуже тонко і з кожного пласта виріжте коло. Випікайте коржі по черзі в розігрітому до 190 градусів духовці по 6-8 хвилин.
5
У каструлю вилийте молоко і відправте її на середній вогонь. В іншій мисці збийте жовтки з рештою білком і цукром до утворення пишної маси.
6
Змішайте яєчну суміш з борошном і вилийте її в тепле молоко, варіть до утворення густої маси.
7
Додайте ваніль і вершкове масло, перемішайте і приберіть каструлю з вогню, остудіть.
8
У роз'ємну форму укладіть перший корж і змастіть його кремом, потім виконайте те ж саме з рештою 14 коржами.
9
Останній корж розкришити і прикрасьте верхівку торта. Надішліть торт на 4-6 годин в холодильник.
10
Через необхідний час дістаньте торт з холодильника і наріжте шматочками, акуратно перекладіть в тарілку і подавайте до столу.
11
Приємного чаювання!

Схожі рецепти