Рецепт Смажені фрикадельки фото

Смажені фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин
Гарячі страви, Фрикадельки

Готувати фрикадельки можна по-різному. Мій улюблений спосіб - смажити. Правильно смажені фрикадельки - це дуже соковитий і ніжний фарш в легкій хрусткій скоринці. Звучить апетитно, чи не так?

Будете сміятися, але приготовані таким чином смажені фрикадельки я вперше спробував… тирана, столиці Албанії Там в їх склад ще йде м'ята і сир фета, але для нашого брата цей смак занадто екзотичний, тому я в рецепт смажених фрикадельок нічого зайвого не включав. Сир теж можна не додавати, проте з сиром, на мій погляд, смачніше і соковитіше. А так, в цілому, фрикадельки виходять чудові - зовні покриваються хрусткою скоринкою, а всередині залишаються ніжними і соковитими

  • Фарш - 500 грам
  • Хліб сухий - 1 скибочку
  • Сир тертий - 50 грам (по бажанню)
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Оливкова олія - 1 Склянка
смажені фрикадельки - фото крок 1
Замочіть хліб у воді, поки він не стане дуже м'яким, потім відіжміть його від зайвої рідини.
смажені фрикадельки - фото крок 2
У мисці змішуємо фарш, розмочену хлібну м'якоть, тертий сир (його можна не додавати, але мені дуже подобається, тому я додаю), подрібнену цибулину і спеції.
смажені фрикадельки - фото крок 3
З отриманої суміші формуємо круглі фрикадельки. Обвалюють кожну фрикадельки в борошні.
смажені фрикадельки - фото крок 4
У сковороді розігріваємо склянка олії. У гаряче масло кладемо фрикадельки. Обсмажуємо до хрусткої скоринки, після чого дістаємо з масла, при бажанні паперовим рушником вбираємо зайвий жир, після чого подаємо до столу. Смажені фрикадельки готові!

Схожі рецепти