Смажені фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)
Готувати фрикадельки можна по-різному. Мій улюблений спосіб - смажити. Правильно смажені фрикадельки - це дуже соковитий і ніжний фарш в легкій хрусткій скоринці. Звучить апетитно, чи не так?
Будете сміятися, але приготовані таким чином смажені фрикадельки я вперше спробував… тирана, столиці Албанії Там в їх склад ще йде м'ята і сир фета, але для нашого брата цей смак занадто екзотичний, тому я в рецепт смажених фрикадельок нічого зайвого не включав. Сир теж можна не додавати, проте з сиром, на мій погляд, смачніше і соковитіше. А так, в цілому, фрикадельки виходять чудові - зовні покриваються хрусткою скоринкою, а всередині залишаються ніжними і соковитими
- Фарш - 500 грам
- Хліб сухий - 1 скибочку
- Сир тертий - 50 грам (по бажанню)
- Цибулина - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 1 Склянка
Замочіть хліб у воді, поки він не стане дуже м'яким, потім відіжміть його від зайвої рідини.
У мисці змішуємо фарш, розмочену хлібну м'якоть, тертий сир (його можна не додавати, але мені дуже подобається, тому я додаю), подрібнену цибулину і спеції.
З отриманої суміші формуємо круглі фрикадельки. Обвалюють кожну фрикадельки в борошні.
У сковороді розігріваємо склянка олії. У гаряче масло кладемо фрикадельки. Обсмажуємо до хрусткої скоринки, після чого дістаємо з масла, при бажанні паперовим рушником вбираємо зайвий жир, після чого подаємо до столу. Смажені фрикадельки готові!