Смалець з часником
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу поділитися незвичайним рецептом, який відповість на ваше запитання, як приготувати смалець з часником в домашніх умовах. Страва не найпоширеніше, але стане в нагоді.
Ніжний смалець можна подавати з хрусткими тостами з чорного хліба, часточками часничку, свіжими огірками і зеленню. Ще на свинячому смальці виходить смачний смажену картоплю, а також піджарка для супів. А з рештою шкварками можна підсмажити яєчню або овочі, наприклад, помідори.
- Сало свиняче - 500 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Червоний перець - За смаком
1
Наріжте сало невеликими шматочками товщиною по 2-3 міліметра.
2
Візьміть глибоку сковороду і топіть сало на невеликому вогні, не накриваючи кришкою.
3
Жир, який буде витоплюється, перелийте великою ложкою з сковорідки в скляну банку. Оскільки жир дуже гарячий, банку може лопнути. Щоб цього уникнути, покладіть в неї велику ложку.
4
Ця процедура триває приблизно 30 хвилин. Коли жир витопити і залишаться засмажені золотисті шкварки, їх потрібно перекласти на тарілку і злити залишки жиру в банку.
5
Видавіть в банку 2 зубчики часнику, сіль і poperčite (візьміть чорний і червоний перцци). Перемішайте.
6
Залиште банку остигати при кімнатній температурі, а потім сховайте її в холодильник. Smalets готові! Зберігати його небхідно в холодильнику.