Смачний шашлик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо немає можливості вибратися на природу, то візьміть на замітку цей нескладний спосіб, як приготувати смачний шашлик в духовці, і побалуйте себе їм уже сьогодні. Чудова ідея, чи не так?
В даному випадку в якості основи використовується куряче філе, але таким же чином можна зробити шашлик і з свинини, наприклад. Весь секрет полягає в насиченому апетитному маринаді, який надає приголомшливий смак і аромат. В якості альтернативи звичного м'яса на вугіллі цей рецепт чудово підійде. Час запікання курки - 20 хвилин, а ось свинині буде потрібно трохи більше.
- Куряча грудка - 800 грам
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед вимийте, обсушити і наріжте невеликими шматочками м'ясо або курячу грудку, як в цьому варіанті.
2. Очистіть цибулину і солодкий перець.
3. За допомогою блендера або м'ясорубки подрібніть до однорідності.
4. Додайте сік одного лимона і рослинне масло.
5. Додати сіль, поперчіть за смаком. Можна додати дрібку цукру і пропущений через прес часник.
6. Викладіть в маринад курку. Перемішайте і залиште на півгодинки (свинину можна залишити на 2-3 годину).
7. А далі все дуже просто: нанизати шматочки на дерев'яні шпажки.
8. Викладіть у жароміцних форму.
9. І відправте в розігрітій до 180 градусів духовку. Подавайте до столу шашлик з соусом і овочами.
Смачного!
Смачного!