Скумбрія з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Мабуть, це одна з найулюбленіших моїх риб. Немає, чесно! :) Поважаю її і в смаженому, і в печеному, і у вареному вигляді. Простий рецепт скумбрії з морквою - один з кращих, на мій погляд. Спробуйте!
Приготувати цю універсальну закуску можна, звичайно, і з оселедця, але ніжна м'якоть скумбрії поєднується з обсмаженими в гострому соусі овочами ідеально! :)
Рецепт приготування скумбрії з морквою просто створений для тих, хто любить солону рибку, але втомився від одноманітності - ну не вік же, погодьтеся, її з соняшниковою олією і зеленою цибулею тріскати (хоча смачно, звичайно, і так! ), а тут зовсім новий цікавий смак.
Загалом, я думаю, що вам така скумбрія сподобається. Взимку, з картоплею вареною і квашеною капустою - саме те! ;)
- Скумбрія солона - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Гострий томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - За смаком (петрушка, кріп)
Скумбрію почистити: видалити нутрощі, зняти шкіру, вийняти хребет і великі кістки, нарізати невеликими шматочками.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями або пір'ям.
Моркву натерти на тертці, а ще краще - нарізати тонкою довгою соломкою. Це можна зробити теркою для корейської моркви.
В добре нагрітому рослинному маслі обсмажити до золотистого кольору цибулю.
Додати моркву і смажити ще кілька хвилин.
Викласти томатний соус і, помішуючи, обсмажувати на сильному вогні 1-2 хвилини.
Скумбрію укласти в тарілку або на блюдо, прослаівая овочевий засмажкою. Прибрати в холодильник на 1-2 годину.
Нарізати зелень.
Нарізати зелень.
Посипати готову страву і подавати на стіл.
Ну як вам скумбрія з морквою? ;)
Ну як вам скумбрія з морквою? ;)