Сьомга в слабкій солі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 дн. 0 г. 0 хв.
Я - рибоїди. Для мене риба - це все. Поважаю будь-яку рибу у всіх її проявах: смажену, тушковану з овочами, запечену, копчену. А ось тут я вам розповім, як приготувати сьомгу в слабкій солі.
Опис приготування:
Сьомгу в слабкій солі слід витримати в холодильнику не менше 4-х днів. Після цього її можна подати як закуску, приготувати бутерброди або суші. Тим більше, що домашнє приготування солоної риби обійдеться дешевше, ніж готовий продукт, куплений в магазині!
- Сьомга свіжа - 500 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
1
Підготуйте скляну форму з кришкою.
2
У мисці змішайте сіль з цукром.
3
Філе сьомги наріжте невеликими скибочками завтовшки 1, 3-1, 5 см.
4
Покладіть скибочки сьомги в підготовлену форму і натріть їх з усіх боків сумішшю солі з цукром.
5
Накрийте блюдо кришкою і поставте в холодильник на 4 дня.
6
Через 4 дня сьомга в слабкій солі готова.